Milyarder yatırımcı: Piyasalar Trump’ın zaferini fiyatladı

Tüm dünya ABD'de 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerine odaklanırken, piyasalar da seçim sonuçlarına göre pozisyon almaya çalışıyor. Milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller, piyasaların Cumhuriyetçilerin başkan aday Donald Trump zaferini fiyatladığını söyledi.

ABD'de 5 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin başkan aday Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris yarışacak.

Bloomberg TV'ye konuşan milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller, son 12 gün boyunca piyasanın Trump'ın kazanacağına çok ikna olmuş. göründüğünü söyledi.

Druckenmiller, "Bunu banka hisselerinde görebilirsiniz, bunu kriptoda görebilirsiniz" diye ekledi.

'Harris iş dünyası için kötü olur'

İki adaya da oy vermeyeceğini aktaran Druckenmiller, 'palavracı' dediği Trump'ı 'başkan olmak için yeterince ağırbaşlı' saymadı. Harris'in başkanlığının ise iş dünyası için kötü olacağını söyledi.

71 yaşındaki Druckenmiller, Harris'in başkanlığı kazanması halinde bile Demokratların Kongre'nin kontrolünü ele geçirmesinin son derece düşük bir ihtimal olduğunu, seçimi Demokratların kazanması halinde hisse senetlerinin 3-6 ay boyunca sıkıntılı olabileceğini öngördü.