Milli maça çıkmama kararı aldılar

Fenerbahçeli futbolcu Osayi Samuel'in de kadroda olduğu Nijerya Milli Takımı, Libya'nın doğusundaki Ibrık Havalimanı'nda 18 saat mahsur kaldı.

MAÇA ÇIKMAMA KARARI!

Libya resmi ajansı LANA'da geçen habere göre; Nijerya Milli Takımı, 2025 Fas Afrika Uluslar Kupası'nda yarın Libya ile oynanacak maça çıkmama kararı aldı ve mücadeleden çekildi.

NELER OLMUŞTU?

Fenerbahçe'de oynayan Bright Osayi-Samuel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan Libya'daki havaalanında mahsur kaldım'' ifadelerini kullandı.

Nijerya Milli Takımı'nın kaptanı William Troost-Ekong ise "Sosyal medyanın gücü. Uçağımıza yakıt dolduruluyor ve yakında Nijerya'ya gideceğiz. Herkese destekleri için teşekkürler!" paylaşımını yaptı.

Galatasaray'ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen ise "Kardeşlerimin ve antrenörlerimin dün gece Libya havaalanında karşılaştığı haksız muamele beni hayal kırıklığına uğrattı. Bunun gibi eylemler spor ruhuna aykırıdır. Desteğim ekibimle birlikte ve bu engellere rağmen güçlü kalacaklarını biliyorum. Takım arkadaşlarım ve yetkililerim hala Libya'daki havaalanında mahsur kaldığı için CAF ve diğer futbol organlarını müdahale etmeye çağırıyorum. Bu gereksiz ve insanlık dışı. Birlikte duruyoruz, her zamankinden daha güçlü." şeklinde görüş belirtti.