Millî Eğitim Bakanlığı’nın Hollanda staj projesi iptal edildi, fonlar iade edilmedi!

2019'da MEB'e karşı hukuki işlem başlatıldı ve mahkeme, faizleriyle birlikte geri iadeye hükmetti

T24 Haber Merkezi

Millî Eğitim Bakanlığı'nın Hollanda'daki staj projesi iptal edildi; fakat 52 bin avro hibe fonu geri ödenmedi. Dışişleri Bakanlığı, MEB'e karşı dava açtı ve mahkeme, MEB'in fonları faiziyle iade etmesine hükmetti.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Dışişleri Bakanlığı'na bağlı olan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından finanse edilen bir staj projesinde usulsüzlük yaptı. MEB, "Haritacılık öğrencilerinin Avrupa'da CBS stajı projesi" adı altında Hollanda'da gerçekleştirilecek bir eğitim programı için 52 bin 64 avro hibe aldı. Ancak projenin Hollanda'daki partner kuruluşlar tarafından bilinmediği ortaya çıkınca, proje iptal edildi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, projeden sağlanan fonların iadesi talep edilmesine rağmen, MEB bu parayı geri ödemedi. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı, 2019'da MEB'e karşı hukuki işlem başlattı. Ankara 26. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2023 Mayıs'ında verdiği kararda MEB'in hibeyi, üzerine yıllık yüzde 3,5 gecikme faizi eklenerek iade etmesine hükmetti. Kararla birlikte MEB, 8 bin 197 TL başvuru harcı, 3 bin 250 TL mahkeme masrafı ve 68 bin 870 TL avukatlık ücreti ödemekle yükümlü kılındı.


Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok