MHP’li Semih Yalçın: Hakkımızdaki menfi hissiyat ve niyetler, partimizin yetersizliğinin değil, aksine liyakat ve ehliyetinin delilidir

MHP'li Semih Yalçın: Hakkımızdaki menfi hissiyat ve niyetler, partimizin yetersizliğinin değil, aksine liyakat ve ehliyetinin delilidir

T24 Haber Merkezi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "MHP’nin düşmanlarımızı caydıran, muarızlarımızı ürküten vasıflarının, onları garez, kin ve nefrete sürüklediği vakidir. Bununla beraber hakkımızdaki menfi hissiyat ve niyetler, partimizin yetersizliğinin değil, aksine liyakat ve ehliyetinin delilidir. Hakkımızda yapılan spekülasyonlar, sahnelenen algı operasyonları ve itibar suikastları, MHP’nin yanlış yolda değil, bilakis doğru istikamette yürüdüğünün göstergesidir" dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), yeni yasama yılı hazırlıklarına 19 Eylül’de yapılan MYK toplantısından sonra bugün de il başkanları toplantısıyla devam etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın, toplantı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, "MHP’nin Cumhur İttifakı üyesi olarak üzerine düşen siyasi sorumluluğu kararlılıkla sürdürmesi gerektiğine dair görüş birliği, yeni dönem için de tazelenmiştir" ifadelerini kullandı. 

"MHP, sadece bir siyasi partiden ibaret değildir. MHP, her alanda, her platformda varlığını ve müessiriyetini hissettirerek hedeflerine ulaşan bir dava partisidir" diyen Yalçın, "MHP’nin düşmanlarımızı caydıran, muarızlarımızı ürküten bu vasıflarının; onları garez, kin ve nefrete sürüklediği de vakidir. Bununla beraber hakkımızdaki menfi hissiyat ve niyetler; partimizin yetersizliğinin değil, aksine liyakat ve ehliyetinin delilidir" değerlendirmesinde bulundu. 

Semih Yalçın'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"MHP’yi siyaset hayatımızda özel bir mevkie taşıyan hususların başında, yetişmiş insan kapasitesinin büyüklüğü ve camiasının genişliği kadar; inandığı, bağlandığı ve savunduğu fikirlerin gücü gelmektedir. 

MHP politikalarının tutarlılık ve isabetliliğini tayin eden husus, kadrolarının sağlam fikirlerin etrafında sımsıkı tutunmasıdır. 

MHP sadece bir siyasi partiden ibaret değildir. 

MHP; her alanda, her platformda varlığını ve müessiriyetini hissettirerek hedeflerine ulaşan bir dava partisidir.   

Davayı sırtlayan Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e sosyolojik zeminde mehabet kazandıran da mensuplarının sahip olduğu iman, azim ve iradedir. 

Bütün bu tabloyu tamamlayan ve Hareketimizi ayakta tutan faktör ise davaya olan sadakat ve onu temsil eden siyasi partiye olan bağlılıktır. 

Bu seçkin hususiyetleri dolayısıyla, kuruluşundan beri MHP’nin; sadece Türk siyasi hayatında değil, sosyal işleyişin her kademesinde ve beşeri teşebbüslerin her nevinde izleri ve katkıları vardır. 

MHP’nin düşmanlarımızı caydıran, muarızlarımızı ürküten bu vasıflarının; onları garez, kin ve nefrete sürüklediği de vakidir. 

Bununla beraber hakkımızdaki menfi hissiyat ve niyetler; partimizin yetersizliğinin değil, aksine liyakat ve ehliyetinin delilidir. 

Hakkımızda yapılan spekülasyonlar, sahnelenen algı operasyonları ve itibar suikastları; MHP’nin yanlış yolda değil, bilakis doğru istikamette yürüdüğünün göstergesidir. 

İşaretini, ilhamını ve çalışma şevkini atalarının şan ve şeref sayfalarıyla dolu geçmişinden alan MHP teşkilatları, siyasi faaliyetlerini sürdürürken taşıdığı büyük ve ağır yükün bilinciyle hareket etmektedir. 

MHP kadrolarının, her anını gaflete düşmeksizin ve müteyakkız yaşama mesuliyeti vardır. 

Zaman ve coğrafya, MHP’ye sınırlarımızın da ötesine ulaşan bölgesel ve küresel bir siyasi misyon yüklemiştir. 

İçeride çözüm bekleyen girift meselelerimiz, dışarıda üstesinden gelinmesi gereken karmaşık küresel açmazlar bizi beklemektedir. 

Milletimizi refah, barış ve emniyet içinde yaşatmakta; devletimizi yeryüzünde güçlü ve müessir bir ülke kılmak ülküsüne ulaşmakta; MHP’nin takip ettiği siyaset, durduğu yer ve aldığı kararlar büyük önem taşımaktadır. 

Bu itibarla, yeni döneme girerken partimizin kurulları, siyasi yol haritasını güncellemek ve yeni kararlar almak üzere 19 Eylül’de yapılan MYK toplantısından sonra bugün ayrıca il teşkilatlarımızın başkanlarıyla bir araya gelinmiştir. 

Bugünkü il başkanları buluşmasının ardından, partimizin toplantı trafiği yeni dönemde de devam edecektir. 

Toplantılar vesilesiyle, Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılına hazırlık mahiyetindeki faaliyetler üzerinde durulmuştur. 

MHP’nin; Cumhur İttifakı üyesi olarak üzerine düşen siyasi sorumluluğu kararlılıkla sürdürmesi gerektiğine dair görüş birliği, yeni dönem için de tazelenmiştir.    

MHP’nin taşıdığı tarihî mesuliyetin ışığında gerçekleştirilen toplantılarda, Türkiye ve dünya gündemindeki konular da ele alınarak enine boyuna değerlendirilmiştir. 

Bu bağlamda öncelikli iç ve dış meseleler masaya yatırılmış ve çözüm yolları konusunda görüş teatisinde bulunulmuştur. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?