MHP’den istifalara dair ilk açıklama

Devlet Bahçeli'nin Öcalan hakkında çok tartışılan "Umut hakkı için başvurması ve DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşması" çağrısına dair MHP içinden de açıklama geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için, "Meclis'te örgütün lağvedildiğini ilan etsin" çağrısında bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından basın toplantısı düzenleyen MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, Bahçeli’nin sözlerinin ''bilinçli olarak yanlış anlaşıldığı ve çarpıtıldığını'' ileri sürdü.

"Hiçbir şekilde terör örgütü elebaşı ile herhangi bir pazarlık söz konusu değil" diyen Candemir, "Şehit ailelerini ve gazileri incitecek hareket içinde bulunmayız" ifadelerini kullandı.

İSTİFA FURYASINI YALANLADI

MHP’den istifaların olduğuna dair yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını iddia eden Candemir "Grup toplantısından sonraki süreçte çatı sistemimizden her gün takip ediyoruz. Şu an herhangi bir istifa ile karşılaşmadık. Sosyal medyada istifa açıklamaları yapan arkadaşlar 1 Kasım seçimlerinden sonra partiden defalarca istifa ettiklerini açıklayan arkadaşlar" ifadelerini kullandı. 


"BİLGE LİDERİMİZ NE DEDİYSE O" 

Candemir, sözlerini şöyle tamamladı: 

- MHP, liderinin emrindedir, dediklerini gayet iyi anlamaktadır. Bu siyasi bir mesele değildir. Siyasi mesele olsaydı oy hesabı, üç beş oy devşirme olsaydı MHP Lideri’nin böyle bir açıklama yapmasını kimse beklemezdi. Onun için herkes şokta. Biz üç beş fazla oy alacağız diye kimseyle pazarlık etmiyoruz. Vatan, millet, beka konusunda kimseyle herhangi bir pazarlığımız olmaz. Genel başkanımızın dediği gayet net.

- Duymak isteyen kulaklar duyar, görmek isteyen gözler görür. Ama siz sağırsanız, körseniz bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Biz bunu anlatacağız ve sonuna kadar arkasında duracağız. Bilge liderimiz Devlet Bahçeli ne dediyse odur. Milliyetçi, ülkücü harekette bunun tartışması olmaz. Herkes genel başkanın ne dediğini anlamıştır.