Mevlid Kandili çekilecek zikir ve tesbihler DİYANET | Mevlid Kandili’nde hangi dualar okunur?

Mevlid Kandili, Hz. Peygamber Efendimiz'in doğduğu gün kabul edilen Rebiülevvel ayının 12. gününde eda edilir. İslam dünyasında sevgi, barış ve birlik iletileriyle dolu manalı bir gün olan bu mübarek gün, Müslümanlar tarafından çeşitli ibadet ve dualarla geçirilir. Pekala Mevlid Kandili'nde hangi dualar okunur? Hangi zikir ve tesbihler çekilir?

MEVLİD KANDİLİ ÇEKİLECEK ZİKİR VE TESBİHLER DİYANET | Hicri takvime nazaran yılın 3. Ayı olan Rebiülevvel, miladi takvime nazaran 26 Eylül'de eda edilecek. İslam peygamberi Hz. Muhammed'in doğum gününü kutlama ve anma hedefi taşıyan Mevlid Kandili'nde dua ve dileklerin Allah katında süratlice vuku bulacağına inanan Müslümanlar, bu değerli geceyi çeşitli ibadetlerle geçirmeyi planlıyor. Pekala Mevlid Kandili'nde hangi zikir ve tesbihler çekilir? Hangi namazlar kılınır, dualar okunur? İşte Diyanet'in yorumuyla Mevlid Kandili hakkında merak edilenler…

MEVLİD KANDİLİ ÇEKİLECEK TESBİHLER

MEVLİD KANDİLİ ÇEKİLECEK ZİKİRLER

📿Tevhid Tesbihi:"Subhanallahi ve bihamdihi, Subhanallahil-azim" üzere tevhid zikirleri çekmek, Allah'ın birliğini ve büyüklüğünü tabir etmek için yaygın bir tercihtir.

📿Salavat Tesbihi:Peygamber Hz. Muhammed'e salat ve selam göndermek maksadıyla "Allahümme salli ala Seyyidina Muhammedin ve ala ali Seyyidina Muhammed" formunda salavat zikirleri çekilebilir.

📿İstiğfar Tesbihi:Günahlardan arınmak ve Allah'tan bağışlanma dilemek için istigfar tesbihleri kullanılabilir.

📿Allah'ın İsimlerini Zikretmek:Allah'ın hoş isimlerini anmak ve düşünmek için Allah'ın 99 ismini kullanarak tesbih çekmek tercih edilebilir.

📿Zikir Tesbihleri:Genel olarak zikir emelli kullanılan tesbihler, Mevlid Kandili'nde de kullanılabilir. Bilhassa "La ilahe illallah, Muhammedun Resulullah" üzere tekrarlanan zikirler yapılabilir.

📿Duha Müddeti Tesbihi:Duha Suresi'ni okurken tesbih çekmek, Mevlid Kandili'nde yapılan bir uygulamadır.

📿Sadaka Tesbihi:Kandil gecelerinde sadaka vermek emeliyle bir tesbih kullanmak da yaygın bir uygulamadır. Her tesbih çekilişte bir sadaka taahhüt edebilirsiniz.