Meteoroloji peş peşe uyardı: Kar, sağanak, sis, pus hepsi birden geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu haritasını güncelledi. Cumartesi, pazar ve 29 Ekim Pazartesi günleri yer yer sis, pus ve yağışların etkili olacağı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının bazı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, bazı yerlerde ise altında seyretmesi beklenirken, 4 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. İşte illere göre hava durumu...

Meteoroloji, 26 Ekim Cumartesi günü için 4 ile sarı kodlu yağış uyarısı yaptı. Kuzey ve iç kesimlerde sisli günlerin devam etmesi bekleniyor.

SARI KODLU UYARI VERİLEN 4 İL

Doğu Karadeniz’in yüksek kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışları öngörülüyor. Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun'un doğu ilçelerinde sabah saatlerinde başlayacak olan yağışlar nedeniyle yoğun yağış sebebiyle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.


İL İL HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve az bulutlu. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis görülebilir.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık. İç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis olabilir.


İç Anadolu: Az bulutlu ve açık. Pus ve sis sabah ve gece saatlerinde görülebilir.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun çok bulutlu olması bekleniyor. Sinop çevresinin sabah saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı bir hava bekleniyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar düşmesi muhtemel. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yağışların yoğun (25-60 kg/m²) olması öngörülüyor.


Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu. Ardahan ve Kars çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.