Meteoroloji duyurdu: Bu gece başlayacak

Ekim ayına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında görülen ani düşüş, kış mevsiminin bu yıl erkenden başlayacağına yönelik beklentilere neden olmuştu. Meteoroloji kaynakları, bu geceden itibaren sıcaklıkların artacağını belirterek, Türkiye'yi önümüzdeki günlerde yaz havasının beklediğini duyurdu.

Son yılların en sıcak yaz mevsimi geride kalırken, aylarca süren bunaltıcı sıcaklar ekim ayı ile birlikte aniden kesilmiş ve sıcaklıklarda sert bir düşüş görülmüştü. 

Kış gelmeden birçok kişiye mont giydiren soğuklar başlamış olsa da, bu gece itibarıyla havalar yeniden ısınmaya başlayacak.

MARMARA'DA YAZ, KARADENİZ'DE KIŞ GÖRÜLECEK 

Geçtiğimiz hafta itibarıyla yılın ilk kar yağışının düştüğü Karadeniz şehirlerinin yüksek bölümleri, önümüzdeki günlerde de bol yağış almaya devam edecek. Marmara ve Ege'de ise hava sıcaklıkları, tatilseverlerin yüzünü güldürecek.

Hava tahmin uzmanları, bu gece itibarıyla yükselecek sıcaklıklarının ay sonuna kadar sürmesini beklediklerini aktarırken, 29 Ekim'in bu yıl salı gününe denk gelmesi, birçok çalışanın 4 günlük tatil planlaması yapmasına neden oldu. 

Hava sıcaklıklarının yaz mevsimini andıracağı bu dönemde tatil rezervasyonlarında artış görülürken, turizm işletmeleri söz konusu dönem için "Yılın son tatil fırsatı" uyarısında bulundu.