Mete Yarar ‘DEM-CHP ittifakı’ örneğiyle sordu: Türk toplumu Erdoğan’dan ne istiyor?
Türkiye yerel yönetimlerini seçmek için dün sandık başına gitti. 44 siyasi partinin yarıştığı seçimde, 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullandı. Seçimde, katılım oranı önceki seçimlere göre düştü. Seçime katılım oranı yüzde 80'in ...
Türkiye yerel yönetimlerini seçmek için dün sandık başına gitti. 44 siyasi partinin yarıştığı seçimde, 207 bin 848 sandıkta 61 milyon 441 bin 882 seçmen oy kullandı. Seçimde, katılım oranı önceki seçimlere göre düştü. Seçime katılım oranı yüzde 80'in altında kaldı. Bu oran 2019’daki yerel çimlerde yüzde 84,67’ydi. Genel tabloda CHP önde çıkarken Cumhur İttifakı seçimlerin ikincisi oldu ve Türkiye haritası değişti. Bu durum, 7 Haziran 2015 genel seçimlerindeki gibi ‘Seçmenin AK Parti’ye mesajı’ olarak yorumlandı.
Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Serhat İbrahimoğlu moderatörlüğünde tvnet'te canlı yayınlanan Net Bakış programında, seçim sonuçlarına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.
Yarar, CHP-DEM Parti ittifakını örnek gösterip vatandaşların neyi istediği konusunda iktidarı gerekirse referandumla yönlendirmesi gerektiğini anlattı.
"Muhalifler, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresi kalktı iddiasıyla Türkiye’de ortalığı ayağa kaldırdılar. Öyle bir şey olmamasına rağmen bu yalanı attılar.
Bugün PKK’nın Türkiye'de siyasi uzantısı var mı diye sorsam, 'öyle bir şey var mı?' diye soran olur mu sizce? Çocuklar da dahil bilir değil mi herkes kimin uzantısı olduğunu?
Öbür taraftaki bir grup 'megri megri'yi hiç unutmuyor. 'PKK ile mücadele için doğru bulmuyorum' , 'Daha barışçıl tedbirleri hayata geçirmeliyiz' , 'Biz Türkiye İttifakı yapacağız.' diyorlar. Bu 'büyük ittifakın' Esenyurt, Akdeniz, Mersin açılımı oluyor.
Türkiye İttifakı adı altında iş birliği yapıp normalleşiyorlar. Yatırım mı istiyorsunuz? Ülkenin kaynakları sınırlı.
ABD’de kaynaklar kıttır. ABD’de neden sağlık sistemi paralı? Üniversiteler pahalı, neden? ABD’de neden başka bir şey yok. Avrupa’da sağlık sistemi ücretsiz okullar bedava. Herkes başka yerden vazgeçiyor. Birisinin maaşı düşük, diğerinin düşük. Soralım o zaman toplum ne istiyor?"