Meta, WhatsApp, Instagram ve diğer platformlardaki çalışanları işten çıkarıyor

Meta, Instagram, WhatsApp ve Reality Labs gibi önemli bölümlerinde çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı.

Şirket, stratejik hedeflerine ulaşmak için bazı pozisyonlarda değişiklik yapma kararı aldı. The Verge'ün güvenilir kaynaklara dayanan haberine göre, teknoloji devi belirli ekiplerinde önemli revizyonlar gerçekleştirdi. Bu adımlar, maliyetleri azaltma ve hedeflerle uyumu artırma amacı taşıyor. 

EKİPLERİN YENİDEN YAPILANDIRMA KARARI 

Meta sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, şirketin uzun vadeli stratejik hedeflerine uyum sağlamak amacıyla bazı ekiplerin yeniden yapılandırıldığını ve farklı konumlara taşındığı belirtildi. 

Sözcü, "Bu değişiklikler, bazı çalışanların yeni pozisyonlara atanmasını, bazı rollerin ise ortadan kaldırılmasını içeriyor. Rolü ortadan kalkan çalışanlar için farklı fırsatlar yaratmak adına yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

KASIM AYINDAN BU YANA 21 BİNDEN FAZLA İŞTEN ÇIKARMA OLDU 

İşten çıkarmaların tam sayısı açıklanmasa da, bu dalganın önceki işten çıkarmalara kıyasla daha küçük olduğu bildirildi. Meta, 2022'nin Kasım ayından bu yana maliyetleri azaltma stratejisi doğrultusunda 21 binden fazla çalışanını işten çıkardı.

Şirket CEO'su Mark Zuckerberg ise 2023'ü "Verimlilik Yılı" olarak tanımladı.

Meta'nın hisseleri bu yıl içerisinde yüzde 60'tan fazla artış gösterdi ve şirket, maliyetleri daha da optimize etmek için operasyonel adımlar atmaya devam ediyor.