MESKENDE BAKIM MAAŞI YATAN VİLAYETLER LİSTESİ | 2023 Temmuz konutta bakım maaşı yattı mı, ne vakit yatacak? – Konutta engelli bakım aylığı sorgulama

Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde, Toplumsal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenen meskende engelli bakım maaşlarında Temmuz ayı için bekleyiş sürüyor. Engelli, hasta yahut yaşlı bireylerin meskenlerinde bakımlarını üstlenen şahıslara verilen devlet takviyesi konutta bakım maaşının Temmuz listesi merak ediliyor. Pekala 2023 Temmuz meskende bakım maaşı yattı mı, ne vakit yatacak? İşte konutta engelli bakım aylığı sorgulama ekranı ve ayrıntılar...

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN VİLAYETLER LİSTESİ | Bakımı yapılan kişinin durumuna ve bakım gereksinimine nazaran farklı ölçülerde ödenen Konutta Bakım Maaşı, engelli, yaşlı yahut kronik hastalığı olan bireylerin konutta bakımını üstlenen bakıcıların maddi dayanak alması gayesiyle, Toplumsal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenmektedir. Her ay tertipli olarak yatırılan maaşların Temmuz ayında ne vakit yatacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Pekala Konutta Bakım Maaşı yattı mı, ne vakit yatacak? İşte Meskende bakım parası yatan vilayetler listesi Temmuz 2023...

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE VAKİT YATACAK TEMMUZ 2023?

Engellinin vasisi yahut bakımını yürüten aile ya da akrabasına verilen engelli maaşları her ayın 15'i ile 31'i ortasında yatırılıyor. Yatırılma tarihlerinin vilayetlere nazaran farklılık göstermesiyle birlikte Temmuz ayında konutta bakım maaşı şimdi yatmadı.

EVDE ENGELLİ BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemelerini E-Devlet kapısı üzerinden yahut SMS yoluyla sorgulayabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden meskende bakım maaşını sorgulamak isteyen şahısların şu adımları takip etmesi gerekmektedir:

👉TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Konutta Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın.

👉Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

👉Engelli Konutta Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

e-DEVLET ÜZERİNDEN KONUTTA BAKIM MAAŞI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

SMS İLE KONUTTA BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama için SMS de kullanabilir. Bunun için sorgulama yapmak isteyen kişi şu adımları izlemelidir:

👉Ziraat İştirak Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının ileti kısmına BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler.

👉Mesaj kapsamında 1 SMS fiyatı operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN VİLAYETLER LİSTESİ TEMMUZ 2023

Evde bakım maaşı yatan vilayetler listesi şimdi belirli olmadı. Liste yayınlandığında haberimiz güncellenecektir.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen konutta bakım aylığı 2023 yılı Ocak ayında 4 bin 336 TL'ye yükseltildi. Yapılan Temmuz orta zamı ile birlikte ise konutta bakım aylığı 5 bin 97 liraya yükseltildi.