Merkez Bankası yetkilisi faiz indirimi için tarih verdi

Bloomberg, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) bir yetkili ile görüştü. Bloomberg'in görüştüğü yetkili, TCMB'nin ne zaman faiz indirimini görüşeceğini açıkladı.

Buna göre kimliğini açıklamak istemeyen yetkili TCMB'nin faiz indirimini kasım ayında yapacağı toplantıda masaya yatıracağını öne sürdü.

Yetkilinin aktardığı bilgilere göre, TCMB öncelikle enflasyonun seyrine odaklanacak. Uzmanlar yıl sonuna doğru enflasyonun yüzde 38'e gerileceğini tahmin ediyor.

'FAİZ İNDİRİMİ YAKINDA UYGULANACAK'

Merkez Bankası'nın perşembe günü açıkladığı faiz kararı sonrası değerlendirmelerde bulunan bazı banka analistleri, ileriye dönük yönlendirmesini yumuşatmış görünmesinden sonra kasım ayında bir faiz indiriminin daha olası olduğunu ifade etti.

Genel olarak TCMB'nin kasım ayında faiz indirimine gideceği yönünde görüş olsa da henüz bir fikir birliği sağlanabilmiş değil. Bazı bankaların analistleri ise kasım ayından ziyade tahminlerini bir ay erteleyerek aralık ayına çekti.

Dünyanın en büyük yatrım bankalarından olan ABD merkezli Morgan Stanley ise faiz indiriminin gelecek yılın ilk çeyreğinde bir indirime gidilmesi yönündeki kendi tahminine kıyasla "daha erken bir indirim ihtimalini artırdığını" belirtti.