Meksika’nın ilk kadın Devlet Başkanı kendisi için düzenlenen törene katıldı

Meksika'da 2 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanarak ülkenin ilk kadın Devlet Başkanı olan Claudia Sheinbaum (fotoğrafta) Kongre kürsüsünde yemin ederek göreve başladı.

Kongre'de düzenlenen yemin töreninin ardından başkent Mexico City'de bulunan Zocalo Meydanı'nda kendisi için düzenlenen geleneksel törene katılan Sheinbaum, törenin ardından burada bir konuşma yaptı.

Sheinbaum, yatırımların desteklenmesi, gıda ve akaryakıt fiyatlarının düzenlenmesi gibi birçok vaatte bulunmasının yanı sıra ABD ve Kanada ile yapılan serbest ticaret anlaşmasını destekledi.

Eski Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un bütün politikalarını devam ettireceğini belirten Sheinbaum, "Anlamsız uyuşturucu savaşına geri dönüş olmayacak." ifadesini kullandı.

Ulusal Yenilenme Hareketinin (MORENA) adayı ve eski Meksiko Belediye Başkanı Sheinbaum, 2 Haziran'da yapılan seçimde oyların yaklaşık yüzde 60'ını alarak Meksika'nın ilk kadın devlet başkanı seçilmişti.

Meksika'da 2 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçimlerini kazanarak ülkenin ilk kadın Devlet Başkanı olan Claudia Sheinbaum (fotoğrafta) Kongre kürsüsünde yemin ederek göreve başladı. Kongre'de düzenlenen yemin töreninin ardından başkent Mexico City'de bulunan Zocalo Meydanı'nda kendisi için düzenlenen geleneksel törene katılan Sheinbaum, törenin ardından burada bir konuşma yaptı.