Mehmet Tezkan: Siyasetin seyri Rüya’nın iki dudağı arasında mı?

"Adına Kürt açılımı mı dersiniz, çözüm süreci mi, demokratik açılım mı dersiniz?"

T24 Politika

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteci Rüya Akkuş'a danışmasını eleştirdi. Tezkan, Erdoğan'ın Türkiye'nin en önemli meselelerinden birinde Rüya Akkuş'un fikrine başvurmasını alaycı bir dille değerlendirdi. Yazısında, Erdoğan'ın yeni bir Kürt açılımı planladığını ve bunun işaretlerinin MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Partisi ile yakınlaşmasıyla ortaya çıktığını belirtti.

Tezkan, olası gelişmeleri sıralayarak, kayyum uygulamasının sona erebileceğini, AYM'nin HDP'yi kapatmayacağını, Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu Kürt siyasetçilerin tahliye edilebileceğini ve Abdullah Öcalan'a görüşme izni verilebileceğini yazdı. MHP'nin bu sürece nasıl tepki vereceğini sorgulayan Tezkan, Bahçeli'nin sessiz kalabileceğini söyledi.

Ancak Tezkan, Erdoğan'ın TBMM çıkışında gazetecilerin sorularına verdiği yanıtı eleştirdi. Erdoğan'ın önemli bir konuda gazeteci Rüya Akkuş'a "Rüya ne diyorsun?" diye sormasını ve kararın onun görüşüne bırakılmasını ironik bir şekilde aktardı. Tezkan, bu durumu eleştirerek, ülkenin önemli meselelerinin Rüya Akkuş'un iki dudağı arasında mı olduğunu sordu.

"Yıllardır bu ülkeyi yönetenler zaten rüyada yaşıyor diyebilirsiniz ama bu Rüya farklı. Elle ayaklı, elle tutulur gözle görünür, insan…

Gazeteci gibi!...

Devletin başı Türkiye’nin en önemli meselesinde onun fikrine başvurdu…

Rüya’ya…

Halk TV ekranlarında sabah yayınlanan neden/sonuç programında iki gündür dilim döndüğünce anlatmaya çalışıyorum, Erdoğan büyük bir oyun planı kurdu…

Adına Kürt açılımı mı dersiniz?

Çözüm süreci mi?

Demokratik açılım mı dersiniz?

Ne derseniz deyin; AKP bu süreci denedi başaramadı… Sebepleri çok farklı tartışabiliriz, tartışmalıyız… Belli ki; önümüzdeki günlerde uzun uzun konuşacağız."

Yazının tamamını okumak için .

 

"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'