Mehmet Tezkan: MHP, Hüda Par ile kol kola girdiğine göre, DEM Parti ile de neden aynı pozu vermesin ki?

"Bahçeli, DEM eş başkanlarının da elini kaldırır, kol kola da girer..."

T24 Haber Merkezi

Halk TV yazarı Mehmet Tezkan, bugünkü köşesinde MHP'nin Kürt siyasi hareketleriyle olası iş birliğini değerlendirdiği yazısında, MHP'nin DEM Parti ile de "kol kola" girebileceğini söyledi. Tezkan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte poz vermesini hatırlatarak, "MHP, Hüda Par ile kol kola girdiğine göre, DEM eş başkanları ile neden aynı pozu vermesin ki?" ifadelerini kullandı.

Tezkan, Hüda Par'ın parti programında eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modellerini tartışmaya açtığını belirtti ve DEM Parti'nin bu kadar cesur olmadığını söyledi. Ayrıca, Hüda Par Genel Başkanı'nın "PKK'ye terör örgütü diyemeyiz" dediğini hatırlattı ve Bahçeli'nin bu duruma rağmen Hüda Par ile ittifak kurduğunu vurguladı.

Yazısında, Tezkan, "Bahçeli, DEM eş başkanlarının da elini kaldırır. Kol kola da girer... Erdoğan istediği için girer... İktidarda kalmak için girer..." dedi. Olası bir açılım sürecine de değinen Tezkan, bunun eskisi gibi olmayacağını belirtti ve "AKP aynı ırmağa girmeye niyetli ama mevsim değişti, sular başka!" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için .


"Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'