Mehmet Şimşek para bulmak için yine yurt dışına gitti

Bir türlü darboğazdan çıkamayan ülkemizin ekonomisini yöneten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sıcak para bulmak için yine yollara düştü. Arap sermayesini yoklayacak olan Şimşek, Katar ve Kuveyt'te temaslarda bulunacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek, Katar'a gitti. Şimşek bugün başkent Doha'da, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşecek.

Maliye Bakanı Ali bin Ahmed el-Kevari ve Katar Yatırım Otoritesi CEO'su Mansur bin İbrahim el-Mahmud ile bir araya gelmesi beklenen Mehmet Şimşek, "Invest in Turkey" programı kapsamında yatırımcılarla buluşacak.

Doha ziyareti sonrası dünyanın en değerli para birimine sahip ülkesi Kuveyt'e geçecek olan Mehmet Şimşek, burada Maliye Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Nura Süleyman el-Fassam'ın yanı sıra Kuveyt Yatırım Otoritesi CEO'su Ganim Süleyman el-Guneyman ile bir araya gelecek.

ARAPLARA ÇAĞRI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen mayıs ayında, Arap ülkelerinin Türkiye ile serbest ticaret anlaşması imzalamaktan çekinmemesi gerektiğini söylemiş; TL'de değer kaybının olabileceğini ancak volatilitenin ortadan kalktığını ifade etmişti.

GELDİĞİ GÜNDEN BERİ DOLAR-EURO TIRMANDI

Mehmet Şimşek, 4 Haziran 2023 günü bakanlık koltuğuna oturduğunda dolar/TL 20.84, Euro/TL 22.44'ti. Aradan geçen 16 aylık süre zarfında dolar 34.23 TL'ye, Euro 37.55 TL'ye çıktı.