Mehmet Büyükekşi’den veda iletisi

Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Büyükekşi, yeni lider İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederken vazife müddetince kendisine takviye olan herkese teşekkür etti.

Perşembe günü gerçekleştirilen Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda 134 oy alan İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, 129 oy alan mevcut lider Mehmet Büyükekşi'yi geride bırakarak TFF Başkanlığı'na seçildi. Mehmet Büyükekşi seçimin akabinde yazılı bir açıklama yaptı. Büyükekşi açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu sonucunda Lider seçilen Sayın İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu ve İdare Şurası üyelerini tebrik ediyorum.

Görev yaptığımız 25 aylık müddet zarfında ülke futboluna en uygun biçimde hizmet edebilmek emeliyle şahsım ve Yönetim Kurulu üyelerimizle ağır bir mesai harcadık. Türk Futbol ailesinin birbirinden pahalı üyeleriyle son derece yakın bir diyalog ve iş birliği ortamı içerisinde, Ulusal Kadrolarımızı ve kulüplerimizi muvaffakiyete taşımak için bu onurlu misyonu layığıyla yerine getirmeye uğraş ettik.

2024 Avrupa Şampiyonası'nda A Ulusal Ekibimizle elde ettiğimiz başarılarla ülke olarak tek yürek olduk. 2026 UEFA Avrupa Ligi ve 2027 Konferans Ligi Finallerini ülkemize kazandırdığımız üzere 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na da mesken sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadık. Türk futbolunun geleceğini ortak akılla inşa etmek ismine Türk Futbolu 2024-2028 Strateji Planı'nı da tamamladık. O denli inanıyorum ki, yaptığımız bu öz bilgili çalışmalar Türk futbol tarihine yazıldı ve unutulmayacak bir iz bıraktı.

Görev sürecimiz boyunca Türk futboluna paha katma gayretlerimizde takviyelerini bizlerden esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, değerli Bakanlarımıza, kulüp lider ve üyelerimize, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve delegelerine, Federasyonumuzun değerli çalışanlarına ve son olarak Türk Futbol kamuoyuna teşekkürlerimi sunuyorum."