Meghan nerede?

Kraliyet hayatına veda ederek ABD’de yeni bir sayfa açan Prens Harry ve Meghan Markle magazin gündeminde kalmayı hep başardı. Birlikte katıldıkları etkinliklerde objektiflerden kaçmayan ikili bu kez Prens Harry'nin tek katıldığı organizasyonlarla gündemde. Peki Meghan Markle nerede?

2020'de İngiltere'deki kraliyet görevlerini bırakarak Amerika Birleşik Devletleri'ne taşınan Prens Harry ve Meghan Markle çifti her ne kadar kraliyet ailesinden ayrılmış olsa da her adımlarıyla gündemde kalmayı başarıyor. Pazartesi gecesi ise Prens Harry Londra'daki yardım kuruluşu WellChild Ödülleri'ne tek katıldı. Çiftin kameralara birlikte verdiği pozlara alışık olan gazeteciler şaşkınlıklarını gizleyemezken Harry gülümseyerek girdiği salondaki tüm çocukları biranda coşturdu. 

Yerdeki yumuşak oyuncakları toplayarak ilerleyen Harry, çocuklara "küçük efsaneler" diye seslendi. 16 yıldır başkanlığını yaptığı yardım kuruluşunun çalışanları ve burslu gençler arasında kendini evinde gibi hissettiğini ifade etti. Törene katılanlar Harry'nin "çok neşeli" göründüğünü ve konuşmasının bir bölümünde yardım kuruluşunun tedavi desteği verdiği çocukların ebeveynlerine hitap ettiğini belirtti. "Bunu başarabilirsiniz. Ve biz bu yüzden sizi kazandık" şeklinde ebeveynlere seslenen Harry, seyircilerden birinden "biz de sizi kazandık" yanıtını aldı.

HARRY'NİN 'YALNIZ' GÖRÜNÜMÜ

Ancak alışılmadık bir şekilde, etkinlik Sussex Dükü Harry'nin yedi günde üst üste katıldığı yedinci solo etkinlikti. Düşes Meghan Markle ve çocukları Londra'ya veya Prens'in geçen hafta beş önemli konuşma yaptığı ve Jimmy Fallon'ın The Tonight Show'una çıktığı New York'a Harry ile gitmedi.

Meghan Markle, Harry'nin Salı günü Lesotho'ya vardığında ve birkaç gün içinde hızlıca sekizinci solo ziyaretine çıktığında ona eşlik etmedi. Özellikle çiftin son aylarda Nijerya ve Kolombiya'ya yaptığı önceki ortak seyahatler göz önüne alındığında, Dük'ün tören ve davetlere tek başına katılması belki de kaçınılmaz olarak şu soruyu gündeme getirdi: Meghan nerede?

'TUZ VE BİBER'

Kendilerini "her zaman birlikte hareket ettikleri" için "tuz ve biber" olarak tanımlayan ve Montecito'daki evlerini ilişkilerini anımsatan iki "birbirine bağlı" palmiye ağacı için satın alan bir çift için, bu profesyonel ayrılık yeni bir durum.

Şimdilik Düşes, önümüzdeki yıl Netflix'te bahçecilik ve yemek pişirme üzerine bir diziyle birlikte yayınlanması beklenen ticari girişimi American Riviera Orchard'a odaklanırken, Dük'ün tek başına hareket ettiği anlaşılıyor.

DÜK BURADA, DÜŞES NEREDE?

Düşes'in nerede olduğu sorusu teknik açıdan kolayca cevaplanabilir: kocası seyahat ederken kendisi iki küçük çocuğuyla birlikte evde ve American Riviera Orchard için planlar üzerinde çalışıyor.

Prens Harry, karısının ve çocuklarının şimdilik İngiltere'ye geri dönmeyeceklerini açıkça belirtti. Bu yılın başında medya ve güvenlikten bahsettiği bir televizyon röportajında ​​açıkça şöyle dedi: "Eşimi bu ülkeye geri getirmeyeceğim nedenlerden biri bu" (Harry bu yıl şimdiye kadar ülkesine dört kez gitti, kanser teşhisinden hemen sonra babasını, yalnızca bir kez gördüğü biliniyor).

Ancak çift, Kraliyet ailesinden ayrıldıklarından beri birlikte çalışma eğilimindeydi. Çocukları çevrimiçi olarak zarar görenler için bir destek grubu olan yeni Ebeveyn Ağı, Netflix ve Spotify ortak girişimini birlikte imzaladılar. Ödül törenlerinde birbirlerini desteklediler ve evdeki ortak ofisten çalıştılar.

'HARRY KRALİYET HAYATINI MI ÖZLEDİ?'

Öte yandan, Harry geçen hafta kara mayını temizleme yardım kuruluşu Halo Trust'ın New York etkinliklerinde tek başına göründü ve gençlerin dijital refahı hakkında bir konuşma yaptı. Program, kraliyet gözlemcileri arasında kraliyet hayatını özlediği yönünde spekülasyonlara yol açtı. Salı günü 2006 yılında Lesotho ve Botsvana'daki HIV'den etkilenen çocuklara yardım etmek için kurduğu yardım kuruluşu Sentebale ile birlikte düzenlenen etkinlikler için Londra'daki solo gezisinden Güney Afrika'ya uçtu.

YILDIZ GÜCÜNE NE OLDU?

İlk kez Britanya'dan ayrıldıklarında ikilinin sahip olmaları beklenen "yıldız gücü", umulduğu gibi "işe yaramadı". Yakın çevrelerine göre çiftin hayatta kalabilmesi için başarısızlıklardan uzaklaşan bir girişime ihtiyacı var. Harry'nin hayırsever yönü, herkese onun tartışmalı şeylerin ötesinde iyi bir değere sahip olduğunu gösteriyor. Ve tüm bunlar çifti sansasyonel medya haberlerinden ve başarısız içerik fikirlerinden ayırma etkisine sahip.

Prens Harry'nin Britanya'ya bir şekilde geri dönmeyi aradığı yönündeki haberler, Sussex kaynaklar tarafından kesin bir şekilde reddedildi. Kaynaklar çiftin kraliyet görevlerine geri dönmeye "hiç ilgi duymadığını" söylüyor. Bununla birlikte, kraliyet yorumcuları uzun bir tartışma döneminden sonra hem Harry hem de Meghan da kraliyet tarzı görevlere dönüş tarzında eylemler gözlemledi.

HARRY'DEKİ 'DIANA RUHU'

Majesty dergisinin baş editörü ve yakın zamanda çıkan My Mother & I (Annem ve Ben) dahil olmak üzere kraliyet biyografilerinin yazarı Ingrid Seward şunları söylüyor:

- Prens Harry sonunda kendi ailesini küçümsemenin ona hiçbir faydası olmadığını fark etti veya kendisine tavsiye edildi. Altın bilet, bize onu neden sevdiğimizi hatırlatması: Çocuklarla, engellilerle ve dezavantajlılarla Diana benzeri diyalog kurma yeteneği olduğu için. Meghan'ın magazinsel anlamda dikkat dağıtmasına rağmen Harry, kendi başına çok daha güçlü olduğunu nihayet fark etmiş olabilir, tıpkı Charles olmadan Diana'nın olduğu gibi.

PRENS Mİ? YEDEK PARÇA MI?

Yaklaşık 40 yıldır kraliyet muhabirliği yapan Phil Dampier durumu, Prens'in son dönemdeki itibarını "kaybetmeye başlaması", "Düşes'e ek bir aksesuar gibi görünmesi" ve "Prens olmaktan ziyade" "Prens'e" benzemesi olarak tanımlıyor. Dampier Nijerya ve Kolombiya'ya yapılan gezilerde Meghan'ın baskın ortak olduğu ve Harry'nin yedek parça gibi göründüğü ve hissettiğinin oldukça açık olduğunu vurguluyor:

- Bu, onun kendi başına hareket etme ve yer edinme çabası gibi görünüyor. Bence onun bunu daha çok yapacağını, seyahat edip kendi başına bir şeyler yapacağını, bir tür prestij sağlayacağını göreceğiz.

Eleştirmenlerin görüşleri, Prens Harry ve Meghan ile tanışanların görüşleriyle sıklıkla çelişiyor. Ofis çalışanları ve eski çalışanları için, yakın zamanda bir ABD magazin dergisinde uzun uzun alıntılanan, “şimdiye kadar sahip olduğum en iyi patronlar”.