MEB VİLAYET İÇİ TAYİN SONUÇLARI 2023 | MEBBİS vilayet içi atama, yer değiştirme sonuçları belirli oldu mu, ne vakit açıklanacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin vilayet içi atama müracaatları sona erdi. 17 Temmuz prestijiyle biten müracaat sürecinin akabinde sonuçların açıklanacağı tarih merak ediliyor. Binlerce öğretmenin müracaatta bulunduğu MEBBİS vilayet içi atama sonuçları için arama motorlarında araştırılan 'MEB vilayet içi tayin, atama, yer değiştirme sonuçları belirli oldu mu, ne vakit açıklanacak?' sorularının yanıtını haberimizde derledik.

MEB VİLAYET İÇİ TAYİN SONUÇLARI 2023 | Milli Eğitim Bakanlığı'nın bakanlığa bağlı öğretmenlere sunduğu, misyon yapılan vilayette yer değişikliği için müracaat süreci 17 Temmuz Pazartesi günü, saat 17.00 prestijiyle sona erdi. Ulusal Eğitim Müdürlüklerinin yayımladığı gereksinim listelerine nazaran müracaatta bulunan öğretmenler, sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya koyuldu. İşte ayrıntılar...

MEBBİS VİLAYET İÇİ TAYİN, ATAMA, YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023 yılı öğretmen vilayet içi tayin sonuçlarının 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanacağını duyurdu. Sonuçlar, MEB'in internet sitesinden öğrenilebilecek. Sonuçlar, tıpkı vakitte öğretmenlere SMS ile de gönderilecek.

MEBBİS VİLAYET İÇİ TAYİN, ATAMA, YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME NASIL YAPILACAK?

İl içi yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne nazaran yapılacak. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet müddeti daha fazla olana, öğretmenliğe daha evvel başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.

MEB VİLAYET İÇİ TAYİN VE YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Başvuruların Alınması: 13 - 17 Temmuz 2023

Atamaların Valiliklerce Gerçekleştirilmesi ve Sonuçların İlanı: 20 Temmuz 2023

İnha Listelerinin İlgili Valiliklerce Sisteme Girilerek Atama Kararnamelerinin Oluşturulması: 20 - 21 Temmuz 2023

Görevden Ayrılma Süreçleri: 21 Temmuz 2023 itibarıyla