MEB bursluluk imtihanı 2024 MÜRACAAT TARİHİ | Bursluluk imtihanı ne vakit? | Bursluluk imtihanına kimler girebilir?

MEB bursluluk imtihanı müracaat kılavuzu yayınlandı. Her sene yapılan bursluluk imtihanına 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencileri katılıyor. Ulusal Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin 2024 İOKBS imtihanına yeni bilgilerle katılabilmesi için bu yıl kıymetli bir karar aldı. Pekala, bursluluk imtihanı ne vakit Bursluluk imtihanına kimler girebilir?

Bursluluk imtihanına girmek isteyen öğrenciler için müracaat kılavuzu MEB tarafından duyuruldu. 2024 İOKBS imtihanı giriş evrakları www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacak ve öğrenciler ferdî bilgileri ile çıktı alabilecek. Bursluluk imtihanı ne vakit Bursluluk imtihanına kimler girebilir? sorularının cevapları bilinmesi gereken şimdiki bilgiler haberimizde...

BURSLULUK İMTİHANI MÜRACAAT KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

MEB BURSLULUK İMTİHANI BAŞVURUSU NE VAKİT?

Bursluluk imtihanı 2024 müracaatları 13 Şubat 2024 ile 1 Mart 2024 tarihleri ortasında yapılacak.

Başvuru süreçleri http://www.meb.gov.tr yahut https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılabilecek.

Öğrenci velisi, çocuğunun müracaat kaidelerini taşıması hâlinde, öğrencinin tahsil gördüğü okul müdürlüğünde imtihan başvurusunu yapabilecek.

Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Müracaatın yapıldığına dair okul müdürlüğü tarafından onaylanan ve veli tarafından imzalanan müracaat evrakı imtihan bitimine kadar saklanacak.

Başvuru onaylandıktan sonra elektronik ortamda yapılacak değişiklikler müracaat bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama sürecinden evvel bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenmelidir. Bundan sonra yapılan müracaatlar ve talepler mutlaka dikkate alınmayacak.

BURSLULUK İMTİHANI NE VAKİT?

Daha evvel öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk imtihanları, koronavirüs salgını nedeniyle eylül ayı prestijiyle gerçekleştiriliyordu. Bu yıl 2023 - 2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden yaz tatili öncesinde öğrencilerin şimdiki bilgileriyle imtihana girebilmeleri için imtihanın 21 Nisan 2024 tarihinde, eğitim öğretim yılı tamamlanmadan yapılmasına karar verildi.