MEB ATAMA SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? | 2023 MEBBİS vilayetler ortası tayin, yer değiştirme sonuçları ne vakit, saat kaçta açıklanır?

Ulusal Eğitim Bakanlığı'na bağlı öğretmenlerin vilayet dışı atama müracaatları sona erdi. 2 Ağustos 2023 prestijiyle biten müracaat sürecinin akabinde sonuçların açıklanacağı tarih merak ediliyor. Binlerce öğretmenin müracaatta bulunduğu MEBBİS vilayet dışı atama, yer değiştirme ve mazerete bağlı tayin sonuçları için arama motorlarında araştırılan 'MEB vilayet dışı tayin, atama, yer değiştirme sonuçları muhakkak oldu mu, ne vakit, saat kaçta açıklanacak?' sorularının yanıtını haberimizde derledik.

MEB ATAMA SONUÇLARI 2023 | Milli Eğitim Bakanlığı'nın bakanlığa bağlı öğretmenler için yer değişikliği ve atama müracaat süreci 2 Ağustos prestijiyle sona erdi. Böylelikle müracaatta bulunan öğretmenler, sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya koyuldu. Öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm takım açığı dikkate alınarak, hizmet puanı üstünlüğü temeline nazaran yapılacak olan atama süreçleri hakkında ayrıntıları haberimizde derledik...

2023 MEBBİS VİLAYETLER ORTASI TAYİN, YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI NE VAKİT, SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

28 Temmuz tarihinde müracaatları alınan öğretmenlerin vilayetler ortası tayin süreci, 2 Ağustos Pazartesi günü sona erdi. Atama sonuçları, 4 Ağustos Cuma günü Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak. Sonuçların açıklanacağı saate ait resmi bir açıklama yapılmazken 09.00 - 17.00 saatleri içinde erişime açılması bekleniyor.

MEB VİLAYETLER ORTASI TAYİN VE YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

📅 Müracaat Süreci: 28 Temmuz - 2 Ağustos 2023

📅 Atama Sonuçları: 4 Ağustos 2023

📅 Vazifeden Ayrılma Başlangıç: 7 Ağustos 2023

MEB VİLAYETLER ORTASI ATAMA MÜRACAATLARIN DEĞERLENDİRMESİ

Atama süreçleri, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm takım açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü aslına nazaran yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet mühleti daha fazla olana, öğretmenliğe daha evvel başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

MEB MAZERETE BAĞLI ATAMA TAKVİMİ

Aile birliği, sıhhat, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile öteki nedenlere bağlı yer değiştirmeler için ise müracaatların kabul edilmesi ve onay süreci 7-14 Ağustos'ta, tercihlerin yapılması ve onay süreci ise 17-21 Ağustos'ta yapılacak. Atamaların ilanı da 23 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

📅 Müracaat Süreci: 7 -14 Ağustos 2023

📅 Müracaatların Onaylanması: 17 - 21 Ağustos 2023

📅 Atama İlanı: 23 Ağustos 2023