Manisa Sarıgöl’de üzüm üreticileri fiyatlar konusunda isyan etti

"Çiftçi bu haldeyken iktidarın gelip üreticilerden oy istemesi ayıptır"

T24 Haber Merkezi

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, ürünlerin alım fiyatlarının bir haftada 18 TL'den 7 TL'ye düşmesine tepki gösteren üreticiler, üzümleri yere dökerek protesto düzenledi. Çiftçilerin eylemine, Sarıgöl Belediye Başkanı ve CHP'li milletvekilleri de destek verdi.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, sumaklık üzüm fiyatlarına tepki gösteren üreticiler, sorunlarına çözüm bulunması için yetkililere seslendi. Ürünlerin alım fiyatlarının bir haftada 18 TL'den 7 TL'ye düşmesi üzerine, fiyatları protesto ederek üzümleri yere döken çiftçiler, mağduriyetlerini dile getirdi. Bu eyleme, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz ve CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen de destek verdi.

Sarıgöl Dadağlı Ova Market'te düzenlenen basın açıklamasında, üzüm fiyatlarıyla ilgili endişelerini paylaşan üreticiler, mevcut iktidara tepkilerini gösterdi. Üreticiler,

İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?


 diyerek durumun vahametini vurguladılar. Açıklamaya CHP'li milletvekilleri, yerel yöneticiler, Ziraat Odası ve Tariş Üzüm Birliği başkanları da katılarak üreticilere destek oldular.


İlber Ortaylı: En kıyak rakı tek parti devrinde değil şimdi imal ediliyor, yalan mı?