Mangalda sucuk keyfi sonrası vatandaşa şov yaptı… Sanki cebinden harcıyor…

Halk ekonomik kriz altında inlerken AKP'li isimlere mangalda sucuk keyfine ön ayak olan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bugün gariban vatandaşa döner kesip şov yaptı.

İki hafta önce AKP’nin Kayseri’de düzenlediği programda yapılan sucuk mangal keyfi, sosyal medyada infial yarattı.

Vatandaşların zor ekonomik şartlar altında geçim mücadelesi verdiği bir dönemde, iktidar temsilcilerinin lüks içinde mangal yapması büyük tepki çekti.


Tepki çeken karelerden bir hafta sonra Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 4-10 Ekim'de düzenlenecek "Kayseri Gastronomi Günleri"nde vatandaşlara 1 ton sucuk döner dağıtacaklarını duyurdu.

AKP'yi ve partisinin zihniyetini aklamak için bugün döner tezgahının başına geçen Memduh Büyükkılıç, döner kesip şov yaptı.

AA'nın geçtiği habere göre "sucuk döner kesme deneyimi yaşayan" Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gazetecilere, dün başlayan Kayseri Gastronomi Günleri'ne beklentinin üzerinde katılım olduğunu söyledi. 


SENEYE SÜRPRİZ YAPACAKMIŞ...

Geçen yıl aynı yerde düzenlenen etkinlikte tek kazanda 1 ton mantı pişirerek vatandaşlara ikram ettiklerini anımsatan Büyükkılıç, "Bu sene de 1 tonluk sucuk döner hazırladık ve vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Önümüzdeki yıl da sürpriz ikramlarımız olacak. Kayseri'miz her zaman olumlu anılmaya değer bir şehir" diye konuştu.


"KAYSERİ DENİLİNCE AKLA NE GELİR?"

22 Eylül günü konuşan Memduh Büyükkılıç, şunları söylemişti:

- Her açılışımızda olduğu gibi hem Kayseri'mizin ürünlerini tanıtmak hem de ikramda bulunmak amacıyla sucuk ikram ettik. Sucuk ikramı sırasında Bakanlarımızın ağzına bir lokma dahi almadıklarını hep beraber gördük. Bunun aksini iddia eden varsa getirsin kamerayı orada görelim, hep beraber 'haklıymış' diyelim. Daha sonra yine hatırlanacağı üzere Alzheimer merkezimizin temel atma merasimine katılan vatandaşlarımıza da sucuk ve tatlı ikram ettik.

- Dün de yine Kayseri'mizde on binlerce vatandaşımızın katıldığı uluslararası yarı maraton yarışmaları yapıldı. Orada da Cumhuriyet Meydanı'nda tüm katılımcılara yine aynı şekilde sucuk ikram ettik. Amacımız nedir? Kayseri denilince akla ne gelir? Sucuk, pastırma ve mantı gelir. Yani leblebi ikram edecek halimiz yok. O açıdan böyle bir anlayışla tüm etkinliklerimizde aşağı yukarı bu çalışmaları yapıyoruz.

"HİÇ YAKIŞTIRAMADIM"

Büyükkılıç, bu ikramlarda belediyenin cebinden para çıkmadığını savunarak, kendilerine destek olan Kayseri Ticaret Borsası'na ve esnafa teşekkür etti. 

Kayseri'nin ürünlerini her fırsatta tanıtmaya çalıştıklarını savunan Büyükkılıç "Bunun üzerinden 'sucuk partisi düzenliyorlar' diye ucuz siyaset yaparak bizleri yıpratmaya, bakanlarımızı yıpratmaya çalışanları kınıyorum. Bir Kayseri milletvekilinin çıkıp da başkalarının dümen suyunda gitmek suretiyle Kayseri'nin ürününü tanıttığımız böyle bir etkinlikte bizleri siyaseten istismar ederek zor durumda bırakmaya çalışmasını da hiç yakıştıramadım" ifadelerini kullanmıştı.