Manchester United Kopenhag maçı duygusal başladı dramatik bitti

Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta maçları başladı. Galatasaray'ın da yer aldığı A Grubu'nda Manchester United ile Kopenhag arasındaki karşılaşmada, duygusal bir ortamda başlayıp, dramatik bir sonla bitti.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. hafta, oynanan 16 maçla başladı. A Grubu’nda Galatasaray, sahasında Bayern Münih’e yenilirken, Manchester United sahasında Kopenhag’ı mağlup etti.

Bu sonuçların ardından Bayern Münih 9 puanla grupta zirvedeki yerini korurken, Galatasaray 4 puanda kaldı. Gruptaki ilk galibiyetini alan Manchester United, 3 puana ulaştı. İlk maçında Galatasaray deplasmanından aldığı beraberlikle Kopenhag 1 puanla son sıraya geriledi.

Grubun 4. haftasında 8 Aralık’ta oynanacak maçlarda Galatasaray, Bayern Münih’e; Manchester United ise Kopenhag’a konuk olacak.


DUYGUSAL ANLAR

Manchester United takımı, kulübün efsanesi Sir Bobby Charlton’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle oldukça duygusal ortamda Old Trafford’a çıktı. Karşılaşma öncesinde efsane futbolcu için tören düzenlenirken, bir dakikalık da saygı duruşunda bulunuldu.

İki takım için büyük önem taşıyan karşılaşmanın ilk yarısı, inanılmaz temposuz ve pozisyon açısından oldukça kısır geçti. Adeta bir hazırlık maçı havasında oynanan ilk 45 dakikada Kopenhag’dan Diogo Gonçalves’in direkten dönen topu ve Manchester United’ın golcüsü Rasmus Hojlund’un çaprazdan çektiği şut kaldı. Bir de Sir Bobby Charlton izin düzenlenen duygusal tören…


Manchester United-Kopenhag maçı öncesi Sir Bobby Charlton için düzenlenen törende çiçekleri Erik ten Hag taşıdı.

DRAMATİK SON

İkinci yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri sonrası biraz hareketlenen Manchester United, Harry Maguire ile golü buldu. 72. dakikada kullanılan duran topun dönüşünde ceza sahasına yapılan ortada boş durumda kalan Harry Maguire’ın vuruşu ağlara gitti. Golcüleri sessiz kalan ev sahibi ekip böylece stoperiyle öne geçmeyi başardı.

Skor avantajını uzun süre elinde bulunduran Manchester United, uzatma dakikalarında Christian Eriksen’in neden olduğu penaltı sonrası büyük şok yaşadı. Bir anda sessizliğe bürünen Old Trafford’dan bir puan almaya çok yaklaşan Kopenhag’da topun başına Jordan Larsson geçti.

Jordan Larsson’un 90+7. dakikada kullandığı penaltıda köşeye iyi uzanan Andre Onana, yaptığı kurtarışla Manchester United’ın grupta ilk puanlarını almasını ve umutlarını devam ettirmesini sağladı.


Onana’yı kurtardığı penaltı sonrası sarılarak tebrik eden ilk isim Altay Bayındır oldu. Fotoğraf: Reuters

TOPLU SONUÇLAR

Şampiyonlar Ligi’nde 4 grupta oynanan 16 karşılaşmada şu sonuçlar alındı: