Maksat 150 milyon dolar

Fenerbahçe'nin stat isim sponsorluğu bu dönem sonunda bitiyor. Sarı-lacivertli idarenin amacı; stat isim hakkını 150 milyon dolar üzere bir sayıya vermek.

Fenerbahçeeski başkanı Aziz Yıldırım, 2014-15 döneminde Ülker'le mutabakat yapmış ve Şükrü Saracoğlu'nun Stadı'nın isim hakkı için 10 yıllığına 90 milyon dolarlık muahede imzalamıştı. Bu muahedenin son yılına girildi ve dönem sonunda Ülker'le yapılan bu mutabakat sona eriyor. Fenerbahçe İdaresi de stat isim hakkından yine gelir elde etmek için şimdiden çalışmalara başladı ve yeni muahede içinrekor bir fiyat belirledi.

Sarı-lacivertliyönetim, yeni dönem öncesi yıllık 15 milyon dolardan 10 yıllık bir mutabakat yapılmasını hedefliyor ve toplam gelirin de 150 milyon dolar olması bekleniyor. Beşiktaş, bir dönemliğine Tüpraş'la 230 milyon TL'ye, G.Saray ise RAMS Global'le yıllık 213 milyon TL'ye anlaşmıştı. Aktüel kurla Beşiktaş'ın geliri; 6.78 milyon dolar, G.Saray'ın ise; 6.28 milyon dolar. F.Bahçe'nin ise şu anki kurla yıllık geliri 508 milyon TL olacak.

3 MARKA GÜNDEMDE

Daha evvel F.Bahçe Stadı'nın isim hakkını alan Murat Ülker'in yeni mutabakat için hazır olduğu argüman edilirken, Ford ve Fiat üzere firmalarla da masaya oturulacağı ileri sürüldü. Yabancı şirketle de görüşme yapılacak.