MAKARON TANIMI RENKLİ | Meskende kolay makaron yapılışı, gereçleri ve püf noktaları

Makaron, yuvarlak biçimi, rengarenk kadifemsi dokusu ve enfes tadıyla Türk sofralarındaki yerini aldı. Fransız tatlısı olarak bilinen fakat birinci olarak İtalya'da ortaa çıkan bu minik atıştırmalıkları konutunda, sağlıklı halde yapmak isteyenler için rengarenk makaron tanımını haberimizde derledik. İşte meskende kolay makaron yapılışı, gereçleri ve püf noktaları...

MAKARON TANIMI RENKLİ | Rengarenk minik atıştırmalık çeşidi olan makaron, içindeki şekerli macunu, çıtır çıtır hamuru ve kadife dokusuyla büyük küçük herkesin en sevdiği tatlar ortasında yer alıyor. Hamurunun kıvamı nedeniyle üretiminin sıkıntı olduğu söylense de ölçülere uyulduğu sürece konutta sağlıklı ve pratik makaronlar hazırlayabilirsiniz. İşte rengarenk makaronlar yapılışı, tanımı ve püf noktaları...

EVDE KOLAY MAKARON MALZEMELERİ

Hamuru için;

Çikolatalı krema için;

Fıstıklı krema için;

Portakallı krema için;

Çilekli krema için;

Yaban mersinli krema için;

EVDE KOLAY MAKARON YAPILIŞI

Çikolatalı krema için;Bıçakla ince ince kıyılmış bitter çikolata ve tereyağını benmari yordamı eritin. Üzerine kremayı ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Fıstıklı krema için; Antep fıstığı ile ince çekilmiş şekeri mutfak robotunda un haline getirin. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ek edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin.

Portakallı krema için; Portakalın kabuğunu rendeleyin. Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Çilekli krema için; Çilekleri püre haline getirip limon suyu ve şekerle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Bir kenarda sertleşene kadar çırptığınız kremayı soğuyan çilekli püre üzerine dökün ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakın.

Yaban mersinli krema için; Yaban mersinini püre haline getirip limon suyu ve şekerle kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Bir kenarda sertleşene kadar çırptığınız kremayı soğuyan çilekli püre üzerine dökün ve tereyağını ekleyip soğumaya bırakın.

EVDE KOLAY MAKARON PÜF NOKTALARI