Mahalle bekçisi, ormana kaçan iki çete üyesini korumak için polise silah çekti

Dinçer GÖKÇE

Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Barış Boyun grubunun iki önemli mensubu, Doruk Ersu Büyüktunç ile Oğuz Halıcı’nın, İzmir’den İstanbul’a getirilmeye çalışıldığı istihbaratını aldı. Polis, Osmangazi Köprüsü Gebze yönünde tedbir aldı. Beklenen araç, 16 Haziran 2023 günü saat 16.40 gibi Kuzey Marmara Otoyolu Dilovası yönüne doğru yol aldığı sırada ekipler harekete geçti.

Ekipler, bir süre aracı takibe alarak yola devam etti. Saat 17.40 sıralarında araca yönelik uyarı yapılmaya başlandı. Durması istenen araç kaçmaya başladı. Bu esnadan sonra, polis ekipleri ile içinde 4 kişinin olduğu araç arasında trafikte zorlu bir kovalamaca başladı.

TRAFİKTE KOVALAMACA BAŞLADI

Paşaköy gişelerinden çıkan araç Şile yönüne doğru yol almaya başladı. Kaçışını sürdüren araç bir sür daha yol aldıktan sonra yavaşladı. Bu sırada, araçta bulunan Doruk Ersu Büyüktunç ve Oğuz Halıcı araçtan atlayarak ormanlık alana doğru kaçtı. Ekiplerin bir kısmı ormana kaçan ikilinin, bir kısmı ise kaçan aracın peşinden gitti.

Kaçışını sürdüren araç bir süre sonra, içinde polislerin olduğu aracın önüne kırmaya başladı. Bu sırada polisler, kaçan aracın lastiklerine doğru ateş açtı. Araç, kurşun isabet eden lastiklerle bir süre daha yoluna devam etse de daha fazla devam edemedi.

KAÇMAK İSTERKEN KANALA DÜŞTÜ

Aracın şoför koltuğundan inen kişi ise elindeki silahı polislere doğrultarak ormanlık alana kaçtı. Araçta bulunan Umida Reyimova isimli kadın ise ormanlık alana doğru kaçmaya çalışırken su kanalına düştü. Kanala düşen Reyimova yakalansa da, ormanlık alana giren 3 kişi yakalanamadı.

ARACI KULLANAN MAHALLE BEKÇİSİ ÇIKTI

Polis, kaçan 3 kişinin yakalanması için yol uygulama noktası sayısının arttırdı. Bu sırada, Gökhan Yıldırım isimli bir motosikletli bir kişi durduruldu. Bu kişi bir süre sonra, kendisine konum atan bir kişiye ilişkin bilgi verdi. Söz konusu konuma giden ekipler bir süre sonra, üzerinde silah bulunan bir kişi yakalandı. Bu kişinin, kaçan aracın şoförü olan kişi olduğu anlaşıldı. Yapılan kimlik sorgusunda bu kişinin görevdeki mahalle bekçisi Fatih Daş olduğu görüldü.

BEKÇİNİN KARDEŞİ DE YAKALANDI

Polis ekipleri, Büyüktunç ve Halıcı’yı yakalamak için çalışmalarını sürdürürken, saat 00.30 sıralarında, içinde iki kişinin olduğu bir araç, Fatih Daş’ın kullandığı aracın yanına geldi. Yapılan kimlik kontrolünde, gelen iki kişiden birinin Daş’ın kardeşi Ahmet Faruk Daş diğerinin ise Muhammet Ergün olduğu belirlendi. İkilinin, ormanlık alana kaçak kişileri almak üzere geldikleri anlaşıldı. Devam eden çalışmalarda, ormanlık alana kaçan kişilerin alınması için devrede olan isim olan Ersin Çil de, Barış Boyun’un ağabeyi Zafer Boyun’a ait işyerinin önünde yakalandı.

BEKÇİ GETİRDİ POLİS GÖTÜRDÜ!

Ormanlık alana kaçan Büyüktunç ve Halıcı’nın ise bu kez, Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Muhammed Fatih Fidan’ın da içinde olduğu araçla İstanbul’dan Sakarya’ya götürdükleri belirlendi. Anılan araçta, Polis memuru Fidan’ın yanı sıra Barış Boyun grubuna mensup Sergen Acur, Akif Armağan ve Berat Çınar’ın da olduğu anlaşıldı.

BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ DİĞERİ YAKALANDI

Bu arada İzmir’den İstanbul’a, mahalle bekçisi Fatih Daş’ın yardımı ile gelen, İstanbul’dan Sakarya’ya ise polis memuru Muhammed Fatih Fidan’ın yardımı ile kaçan Doruk Ersu Büyüktunç, 13 Eylül 2023’te, beraberindeki 5 kişi ile Yunanistan’da öldürüldü. Oğuz Halıcı ise 3 Temmuz 2023 günü Gürcistan’a kaçmaya çalışırken yakandı.