Madenciler AKP’li vekilin kapısına dayandı

Soma'da bulunan Fernas Madencilik şirketindeki işten çıkarmalar sonrası grev yapan madenciler, şirketin sahibi AKP'li vekil Ferhat Nasıroğlu’nun Bodrum'daki beş yıldızlı oteli önünde eylem yaptı.

Manisa’nın Soma ilçesindeki Fernas Madencilik şirketinde arkadaşlarının işten çıkarılmaları sonrası 27 gündür grevlerini sürdüren madenciler bugün maden şirketinin sahibi AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Bodrum’daki beş yıldızlı otelinin önünde eylem ve basın açıklaması yaptı.

İşçiler "4 ay için bize 12 bin TL gıda fişi verip uzlaşmaya çalışıyorlar, sadaka değil emeğimizin hakkını istiyoruz” dedi.

VATANDAŞLAR DA DESTEK VERDİ

Jandarmanın güvenlik önlemi aldığı eylem ve basın açıklamasına Bodrum’daki STK ve sivil toplum örgütleri de destek verdi. Ellerinde “AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun Cape Bodrum Oteli’nde Şatafat, Soma Fernas Maden Şirketinde Sefalet” yazılı pankart ve dövizlerle otelin önüne gelen Bağımsız Maden İş Sendikası üyesi madenciler “Direne Direne Kazanacağız” sloganları attı.


"SADAKA DEĞİL HAKLARIMIZI İSTİYORUZ"

İşçilerden Özay Karakuş yaptığı açıklamada “Patrona sesimizi duyuramadığımız için bugün Nasıroğlu’nun oteli önündeyiz. Bize 4 aylık alış veriş çeki olarak 12 bin TL: vermeye çalışıyorlar, bildirimleri madene asmışlar. Biz sadaka istemiyoruz. Biz iş sağlığı güvenliği ve hakkımızı istiyoruz. Biz sizden dilenmiyoruz. Siz devlet makamlarına verdiğiniz sözü bile tutmadınız. Bizleri işten çıkartırken tazminatlarımızıda vermediniz, biz tüm haklarımızı alana kadar bu direnişi sürdüreceğiz. Şirket bizim şirketimiz, vatan bizim  vatanımız biz hiç kimseyi satmadık yarıda bırakmadık. Şartlar oluşunca çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

"ARKADAŞIMIZIN EŞİ ÇOCUĞUNU DÜŞÜRDÜ"

İşçilerden Nurettin Kurt ise “Ben dahil bir çok işçi arkadaşımız icralık olmuş durumdayız. Şu an yanımdaki arkadaşımın eşi daha dün çocuğunu düşürdü, ama hakkını alabilmek için bugün buraya eyleme geldi. İnsani olmayan koşullarda çalıştırılıp, hakkımızı alamamak kader olmamalı, bugün bizim başımıza gelenler yarın başka işçilerin başına gelecek. Bu nedenli haklarımızı alana kadar direnişimizi sürdüreceğiz, Çarşamba günde Fernas madencileri olarak Ankara’ya yürümeye başlayacağız” dedi.

Eylem ve basın açıklaması alkışlı protesto ile sona erdi.