Maden suyunu sakın böyle tüketmeyin: Çoğu kişi bu hatayı yapıyor

Maden suyunu tüketirken dikkat etmeniz gereken noktalar ortaya çıktı. Yemek sonrası sindirime yardımcı olduğuna inanılan maden suyunu yanlış bir şekilde içiyor olabilirsiniz. İşte maden suyunun doğru tüketim şekli.

Maden suyunu şişede içtiğinizde kabarcık oluşmaz, ama bardağa döküldüğünde meydana gelen köpürme, faydalı gazların kaybolmasına yol açar. Uzmanlar, maden suyunun hijyenik cam şişelerde tüketilmesini öneriyor. Aksi takdirde mineralleri yok edebilirsiniz.

VÜCUTTAKİ SIVI DENGESİNİ KORUYOR

Maden suyu, yüksek oranda magnezyum içerir bu mineral kas ve sinirlerdeki elektrik sinyallerinin iletimini sağlarken, kalp hastalıklarına karşı da koruma sağlar. Magnezyum eksikliği, damar sertliği gibi sorunlara yol açabilir ve maden suyu bu eksikliği gidermeye yardımcı olabilir. Ayrıca, sodyum vücuttaki sıvı dengesini düzenleyen en önemli elementlerden biridir.

TAŞ OLUŞUMUNU ENGELLİYOR

Sodyumun bir diğer önemli görevi asit-baz dengesini korumak ve sinir uyarılarını taşımaktır. Bikarbonat, mide hastalıklarına iyi gelir ve böbrek taşı oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

YEMEKTEN EN AZ 1 SAAT SONRA İÇİN

Maden suyunu yemekten en az bir saat sonra içmenin faydalı olduğunu söyleyen uzmanlar hemen sonra içildiğinde mide asit dengesini bozabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar günde bir veya iki şişe öneriyor, ancak aşırı tüketimin zararlı olabileceği konusunda da uyarıyor.