Maça Doğru | Galatasaray – Kasımpaşa

Trendyol Süper Ligi Şamil Ekinci Sezonu 7. hafta maçında Galatasarayımız Kasımpaşa’yı konuk edecek. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta 28 Eylül Cumartesi günü oynanacak olan mücadele saat 19.00’da başlayacak.

Maçı hakem Oğuzhan Çakır yönetecek. Onun yardımcılıklarını Mehmet Akıncık ve Ali Can Alp yapacak.

Ligde ilk 6 maçını kazanan Aslanlarımız, Kasımpaşa karşısına da galibiyet parolasıyla çıkacak.

Fenerbahçe’yi Kadıköy’de 3-1’lik net bir skorla deviren Galatasarayımız, 6. haftayı 18 puanla kapayarak liderliğini sürdürdü. Son olarak UEFA Avrupa Ligi’nde PAOK’u da aynı skorla yenen takımımız moralini yükseltirken Avrupa’daki yeni macerasına da kazanarak başlamış oldu. 

Kasımpaşa ise 6 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi ile yoluna devam ediyor. İstanbul ekibi son olarak Antalyaspor ile evinde 0-0 berabere kaldı. 

REKOR MÜCADELESİ

Galatasarayımız, bu maçı kazanması durumunda Frank Rijkaard’a ait olan Süper Lig’e 6 galibiyetle başlama rekorunu geçmiş olacak. Üst üste iki şampiyonluk sonrasında 5 yıldız hedefliyle çıktığımız bu yolda Okan Buruk ve öğrencileri, tarihe bir rekor daha geçirmek için sahada olacak. 

Bu maçın ardından UEFA Avrupa Ligi’ndeki RFS mücadelesine hazırlanacağız. 

Maç öncesinde öne çıkan veriler şu şekilde:

Kasımpaşa’yı konuk ettiği son yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Galatasaray (6G) tek mağlubiyetini Ocak 2022?de 3-1’ik skorla alırken, kazandığı diğer altı karşılaşmada kalesinde bu sayıda gol gördü.

Galatasaray’a rakip olduğu son dört Süper Lig maçını kaybeden Kasımpaşa, bu rekabetteki en uzun mağlubiyet serisini tekrarlayabilir. (Eylül 2009-Ağustos 2012).

2024 senesinde evinde oynadığı 14 lig maçının 13’ünü kazanan Galatasaray (1M), bu dönemde Süper Lig ve Avrupa’nın beş büyük liginde iç sahada en yüksek galibiyet oranını yakalayan takım konumunda (%93).

İstanbul takımlarına konuk olduğu son yedi Süper Lig maçının üçünü kazanan Kasımpaşa (4M), daha önceki 42 karşılaşmada elde ettiği galibiyet sayısını yakalamayı hedefliyor (4G 7B 31M).

2024/25 Süper Lig sezonunda oynadığı altı maçta da puan kaybetmeyen Galatasaray, kulüp tarihinde ilk kez bir sezona yedide yedi yaparak başlamayı hedefliyor. Lig tarihinde bunu başaran tek ekip ise Fenerbahçe (2023/24, 2009/10 & 1964/65).

Son iki Süper Lig maçında gol atamayan Kasımpaşa (1B 1M), üst üste üç karşılaşmada gol sevinci yaşayamadığı son dönemi 2022/23?ün ilk üç haftasında geçirdi (3M).

Süper Lig’de bu sezon çektiği 111 şutun 18’iyle (kendi kalesine goller hariç) ağları havalandıran Galatasaray, 2014/15’ten bu yana en yüksek gole çevirme oranına sahip olduğu sezonu geçiriyor (yüzde 16).

Bu sezon Süper Lig’de oynadığı iki maçta birer asist yapan Victor Osimhen, 2014/15’ten bu yana forma giydiği ilk üç lig karşılaşmasında da gol pası veren ilk Galatasaray oyuncusu olabilir. Nijeryalı santrfor, lig kariyerinde üç karşılaşmalık seri yakaladığı bir dönem yaşamadı.

Süper Lig kariyerinde en fazla gole katkı verdiği rakibi Galatasaray olan Aytaç Kara (2 gol & 4 asist), Kasımpaşa’nın ligde Galatasaray’a attığı son dört golün üçünde pay sahibiydi (1 gol & 2 asist; kendi kalesine goller hariç).

Okan Buruk, Galatasaray’ın başına geçtikten sonra Kasımpaşa ile oynadığı dört Süper Lig maçını da kazandı. Buruk'un bu süreçte 5+ kez rakip olup puan kaybetmediği bir takım bulunmuyor (hükmen sonuçlar hariç).

Kaynak: Galatasaray Resmi sitesi