Lyon form yakaladı

UEFA Avrupa Ligi’nde 3. hafta maçında yarın akşam Fransa’da Olympique Lyon’a konuk olacak Beşiktaş’ı çıkışa geçen, formda bir rakip bekliyor.

Temsılcımız Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde 3. haftadaki rakibi Olympique Lyon son devirde yakaladığı çıkışla dikkat çekiyor. Fransız takımı, yarın akşam meskeninde oynayacağı Beşiktaş maçı öncesi üst üste kazandığı 5 galibiyetle öne çıkıyor. Lyon, Ligue 1'de art geriye 3 galibiyet alırken, Avrupa Ligi'nde birinci iki maçta 6 puan topladı. Fransa temsilcisi dönem başındaki istikrarsız imajından uzaklaştı.

EKİM AYINDA COŞTU

Son 5 resmi maçından galibiyet çıkaran Olympique Lyon, rakip filelere de 16 gol gönderdi. Teknik Yönetici Pierre Sage'nin çalıştırdığı Lyon, ekim ayı içerisinde çıktığı 3 resmi maçta 3 galibiyet alırken 10 gol attı ve 1 gol yedi. Lyon'da kaptan Lacazette ve Malick Fofana ön plana çıktı. 4-3-3 formasyonunu benimseyen Ligue 1 temsilcisi, deneyimli ve genç oyuncuların senteziyle takımını oluşturuyor.

ALMAN HAKEM

UEFA Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Beşiktaş'ın Fransız takımı Olympique Lyon ile yarın deplasmanda yapacağı maçta Almanya Futbol Federasyonundan hakem Harm Osmers düdük çalacak. Osmers'in yardımcılıklarını Dominik Schaal ve Stefan Lupp üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Florian Exner olacak. VAR'da ise Christian Dingert misyon yapacak.

ZAHA GERİ PLANDA

Sezon başında Galatasaray'dan kiralık olarak Olympique Lyon'a katılan Wilfried Zaha geri planda kaldı. Zaha, bu dönem yalnızca 2 maçta 76 dakika mühlet alabildi. Teknik Yönetici Pierre Sage'nin ana planında yer bulamayan Fildişili yıldızın Beşiktaş maçının takımında yer alması beklenmiyor.

TOLISSO'DAN AÇIKLAMA

Lyon'un tecrübeli orta saha oyuncusu Corentin Tolisso, Beşiktaş maçı öncesi konuştu. Tolisso, "Sezona istediğimiz üzere başlayamadık lakin sonradan toparlandık. Son maçlarda çok düzgün bir performansımız var. Art geriye maçlar kazanıyoruz. Beşiktaş maçı güç olacak. Kıymetli oyuncuları var. Lakin taraftarlarımızın önünde kazanmalıyız" dedi.

2017'NİN RÖVANŞI

Sıyah-beyazlılar, 2017'de Avrupa Ligi çeyrek finalinde Olympique Lyon'a şanssız bir biçimde elenmişti. Birinci maçta deplasmanda kaleci Fabricio'nun kişisel yanlışıyla 2-1 üzülen Kartal, rövanşta 2-1 öne geçse de maç penaltılara kalmış, 7-6'lık skorla Fransız grubu turlamıştı. 7 yıl sonra tekrar Avrupa Ligi'nde Lyon'la karşılaşacak Beşiktaş bu defa galibiyet istiyor.