Lüks rezidansta yüzlerce tabanca, binlerce mermi bulundu

İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunan lüks bir rezidansta silah kaçakçılığı operasyonu yapıldı. Operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonda, 196 tabanca, bu tabancalara ait 196 şarjör, 3 bin 61 mermi ve yüzlerce tabanca gövdesi ele geçirildi.


İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından silah kaçakçılarına yönelik geniş çaplı bir çalışma yapıldı. Yasadışı silah ticareti yapan kişilere karşı yürütülen çalışmaların neticesinde, şüphelilerin ev ve iş yeri olarak kullandıkları adreslerde silah üretimi yapıp buraları “zula” olarak tabir edilen depo şeklinde kullandıkları tespit edildi.


9 BİN 911 ŞÜPHELİ ŞAHSA ASLİ İŞLEM YAPILDI

Yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde 27 Eylül ve 4 Ekim tarihleri arasında Pendik’te operasyon yapıldı.Lüks rezidansa düzenlenen baskında 9 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 9 milimetre çapında 196 tabanca ve bu silahlara ait 196 şarjör, 3 bin 61 mermi, bin 568 tabanca gövdesi, 446 icra yayı ve mili, 325 iç kızak, 250 tabanca sürgüsü, 179 tabanca namlusu, muhtelif sayıda silah parçaları, bir taşlama makinesi, silah imalatında kullanılan bir matkap ele geçirildi.

Diğer yandan, yılbaşından bu yana şehir genelinde ruhsatsız 'silah bulundurma ve taşıma/imalatı, sevkiyatı ve ticareti' suçları kapsamında ruhsatsız silah bulundurma, taşıma, yasadışı imalat, sevkiyatı ve ticareti suçu kapsamında 9 bin 911 şüpheli şahsa adli işlem yapıldığı bildirildi.

Operasyonlarda el konulan silahlar ve mermiler ile silah parçaları, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Fatih’teki Vatan Yerleşkesi'nde sergilendi.