Lotodan 10 milyon Euro kazandı, vergisini veremiyor: Ferrarisi’ni satan Turco

Almanya’da lotodan 9,93 milyon Euro kazanan Kürşat Yıldrırım (43), 730 bin Euro’ya aldığı Ferrari’sini satışa çıkardı. Gerekçe, yıllık 5 bin 580 Euro’luk sigortanın fazlalığı. Zengin olmadan önce vinç operatörü olan Yıldırım’ın, hatalı yatırımlarla sıfırı tükettiği yorumları yapılıyor.

Yaklaşık iki yıl önce Alman Loto’sundan 9,93 milyon Euro kazanan 43 yaşındaki Türk Kürşat Yıldırım, "hatalı yatırım ve israfla" sıfırı tüketmişe benziyor.

Sosyal medya fenomenliğine soyunan, Alman medyasına para karşılığı röportajlar veren Kürşat Yıldırım, loto zengini olduktan sonra İtalya’dan 730 bin euro’ya satın aldığı Ferrari’sini satışa çıkardı.

"Ferrasini Satan Bilge" öyküsünün Almanya versiyonu hızlı bitecek gibi görünüyor.

YILLIK 5 BİN EURO ÇOK GELİYORSA...

Dortmundlu Türk, zengin olmadan önce vinç operatörlüğü yapıyordu.

Zengin olur olmaz çeşitli yatırımlara giren, lüks arabalar alan, Malatya’da badem ağacına yatırım yapan Yıldırım, Ferrari’nin yıllık sigorta bedeli olan 5 bin 580 Euro’yu çok bulmaya başladı.


Henüz 1 yılda paranın üçte birinden fazlasını harcadığı ortaya çıkan Kürşat Yıldırım’ın hesabında şimdi ne kadar kaldığı bilinmiyor.

Bild Gazetesi’ne satışla ilgili bilgi veren Chico lakaplı Kürşat Yıldırım, "Kimse paramın bittiğini düşünmesin. Artık daha akıllandım. Şimdi emlağa yatırım yapıyorum ve apartman aldım" dedi.

ŞİMDİ DE PORSCE ALIYOR

Ancak 9,9 milyon Euro’dan fazla para hesabına girmiş olmasına rağmen, iki yılın ardından nakit sıkıntısının belirtileri de görülüyor.

Kürşat Yıldırım, binayı banka kredisi ile aldığını ve Ferrari’yi satarsa banka kredisini kapatacağını söylüyor. Sadece 7200 kilometre sürdüğü arabanın ise aynı fiyata satılabileceğini umuyor.

"Arabanın ölü bir yatırım olduğunu gördüm" diyen Kürşat Yıldırım’ın, gelecek yıl fiyatı yaklaşık 150 bin Euro olan hibrid Porsche alacağını söylediği belirtiliyor.