Lamine Yamal’ın hareketi İspanya’yı karıştırdı

Barcelona'nın evinde Alaves'i 3-0 mağlup ettiği maçtaki kötü performansı sonrası 67. dakikada oyundan alınan Lamine Yamal'ın tepkisi İspanya'da olay oldu.

İspanya La Liga'nın 9. hafta maçında Barcelona, Alaves'i deplasmanda Robert Lewandowski'nin ilk yarıda attığı 3 golle 3-0 mağlup etti. Polonyalı forvet, yarım saatte (7, 22, 32) hat-trick yaparak maçı 3-0 kazandırdı. 

Mücadeleye ilk 11'de başlayan İspanyol futbolunun parlayan yıldızı Lamine Yamal deplasman performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Maçta etkili olamayan ve tutuk bir görüntü sergileyen Yamal 67. dakikada Barcelona'nın Alman hocası Flick tarafından kenara alındı.

Oyundan çıktıktan sonraki tavırları ve yedek kulübesindeki tavrı gündem olan Yamal, İspanya'da eleştirilerin hedefi oldu. Oyundan alınmasına sinirlenen 17 yaşındaki oyuncunun memnuniyetsiz tavırları ve mutsuz halleri gündeme oturdu. Maç sonu basın toplantısında konuyla ilgili fikri sorulan Flick şu ifadeleri kullandı:

'KARARLARI BEN ALIYORUM'

"Onları oyundan aldığınızda sinirlenmeleri normaldir. Herkes 90 dakika oynamak ister. Ancak her şey olduğu gibiydi ve değişikliklerin yapılması gerekiyordu. Kararları ben alıyorum ve onlar da kabul ediyor. Lamine ikinci yarıda pek fazla topa dokunmadı ama her zaman oynamak istiyor. Bu konuda garip bir şey olduğunu düşünmüyorum."