La bize her yer Ankara!
Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönüm kutlamaları Gölbaşı'nın güllerinin açtığı, İmrahor’un deresinin aktığı Ankara’da enfes bir organizasyonla 69 milyon liraya gerçekleştirilmiş. Yerel yönetimleri sadece belediye hizmetlerinden ibaret saymayıp vatandaşın hayat kalitesini artırmak, sosyal barışın tesisi için hayati bir görevi yerine getirerek bir asgari ücretlinin ortalama 338 yılda kazanacağı 69 milyon liralık organizasyonu düzenleyen muhalefetin yerel yönetim stratejisi göz dolduruyor. Sadece Ankara
Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönüm kutlamaları Gölbaşı'nın güllerinin açtığı, İmrahor’un deresinin aktığı Ankara’da enfes bir organizasyonla 69 milyon liraya gerçekleştirilmiş. Yerel yönetimleri sadece belediye hizmetlerinden ibaret saymayıp vatandaşın hayat kalitesini artırmak, sosyal barışın tesisi için hayati bir görevi yerine getirerek bir asgari ücretlinin ortalama 338 yılda kazanacağı 69 milyon liralık organizasyonu düzenleyen muhalefetin yerel yönetim stratejisi göz dolduruyor. Sadece Ankara değil İstanbul’da da konser hadisesi eksik olmayan organizasyonlara ödenen astronomik rakamlar bir yanda Kartal, Ataşehir, Kadıköy gibi ilçelerde çöp toplama hizmetinin aksaması manzaraları 14 Mayıs akşamı nasıl bir cendereden kurtulmuşuz böyle diye sorduruyor insana.
Liyakat ve şeffaflık terimlerinin üzerinde tepinmekten geri durmayan bir anlayışın 69 milyon liralık enfes bir organizasyonda gölgede kalma çabalarına hep beraber şahitlik ediyoruz. Halktan yanayız söyleminin çöpe atıldığı milyonluk sahne şovları ile parti içi iktidar bir yana ülkeyi yönetme sevdası muhalefetin yerel yönetim anlayışını ışıklar altında bir gösteriye taşıyor. Vatandaşın günlük hayatında yaşadığı yerel yönetime bağlı temel sorunlara ışık tutmak yerine muhalefetin başkanları kendi sahne ışıklarını parlatıyor. Sokakları temiz tutmak, çevre düzenlemesi yapmak, sosyal ve ekonomik projeler geliştirmek… karşısında “canım siz de çok sıradan düşünüyorsunuz, biz valsten bahsediyoruz siz hala nerdesiniz” diyen sesleri de duymuyor değiliz. Çağdaşlaşmayı, medeni ve modern olmayı başkasının bağında arayan kitleleri ne 69 milyon ne de 169 milyon uykusundan uyandıramaz, bunu da görmezden gelmeyelim.
Sıkça iktidarı eleştiren muhalefet anlayışının gücü eline geçirdiği ilk fırsatta halkın karşı karşıya kaldığı sorunlara çözüm üretmek yerine devasa bütçelerle etkinlik düzenleme arzusu muhalefetin yerel yönetimlerde nasıl bir bakış açısına sahip olduğunu gösteriyor. Bir düşünün, 69 milyon TL ile neler yapılmaz… İnanılmaz bir rakam, ve tüm bunlar “bir gecelik coşku” için harcanıyor. Belki de burada yapılmak istenen halkın moralini yükseltmek; fakat o sahnenin ışıkları sönüp herkes evine gittiğinde, kaderleri ile baş başa kalan mahalle sakinlerinin hayali enfes kokular altında buhar olup uçuyor.