KYK yurt başvurusu başladı mı, nasıl ve nereden yapılır? GSB ile KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak?

YKS 2024 sonuçlarının erişime açılmasıyla birlikte KYK yurt başvuruları için de araştırmalar başladı. Konuyla ilgili GSB'den gelecek resmi açıklama beklenirken milyonlarca öğrenci "KYK yurt başvurusu başladı mı, nasıl ve nereden yapılır? GSB ile KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak?" sorularına yanıt arıyor. İşte güncel bilgiler.

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK yurt başvurusu için gözler GSB'den gelecek son dakika açıklamasında. Geçtiğimiz sene başvurular Temmuz ve Ağustos aylarında alınmış olup işlemler e-Devlet ekranı üzerinden tamamlanmıştı. Peki; KYK yurt başvurusu başladı mı, nasıl ve nereden yapılır? GSB ile KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? İşte yanıtı.

KYK BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından açılacak olan yurt başvuruları için henüz net bir tarih belirtilmedi. 2023 yılında 27 Temmuz- 08 Ağustos 2023 tarihleri arasında alından başvurular için güncel tarih bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR? 

2024 KYK yurt başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. İlk kayıt ücreti, öğrencinin yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterecek. Ücretle ilgili bilgiler banka ATM'lerinde veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranından gerçekleştirilecek.

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

Yurtların 2024 yılı ücretlerine dair açıklama gelmedi.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.
Yurt başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri; bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.