KYK ek yurt başvuruları ne zaman? KYK ek kontenjan yurt başvuru 2024 tarihi

2024-2025 KYK ek tercih yurt başvurusu tarihi merak ediliyor! Üniversite ikinci yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, ek tercihle üniversiteye yerleşen öğrenciler KYK yurt başvurularına odaklandı. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK), 2024-2025 eğitim yılı için ek tercih yurt başvurularını yine e-Devlet üzerinden kabul edecek. Aynı zamanda KYK yedek yurt sonuçları da bugün erişime açıldı.

2024 KYK ek tercih yurt başvurusu ne zaman başlayacak? 2024-2025 akademik yılının başlamasıyla birlikte, öğrenciler KYK yurt başvurularına odaklanmış durumda. 2024 YKS ek tercih ile üniversitelere kayıt yaptıran öğrenciler için KYK yurtlarına ek tercih başvuru tarihleri merakla bekleniyor. Yurtlara yerleşemeyen öğrenciler için yedek yerleştirme süreci de devam ediyor. KYK yurt sonuçları, e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

KYK ek tercih yurt başvuruları başladı mı, nasıl yapılacak? İşte başvuru tarihleri ve tüm detaylar!

2024-2025 KYK EK YURT BAŞVURUSU OLACKA MI, NE ZAMAN? 

Üniversitelere ek kontenjanla yerleşen, özel yetenek sınavı ile kazanan, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için KYK yurt başvuruları henüz başlamadı. Geçtiğimiz yıllarda başvurular genellikle eylül ayı sonunda başlatıldı. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldığında, detayları haberlerimizde bulabileceksiniz. 

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

KYK yurt başvuruları e-Devlet'teki öğrenim bilgilerine göre alınacak! Başvuru yapacak öğrencilerin, e-Devlet üzerinde yer alan okul ve bölüm bilgilerini mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Eğer bilgilerde bir hata ya da eksiklik varsa, öğrencilerin üniversitelerinin öğrenci işleriyle iletişime geçerek bu bilgileri düzelttirmeleri şart. Yanlış veya eksik öğrenim bilgileriyle yapılan başvurular geçersiz sayılacak, bu nedenle başvurudan önce bilgilerin doğru olduğundan emin olunması önemli.