KYK BURSU MÜRACAAT EKRANI 2023 – KYK bursu ne kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine verdiği KYK burs ve kredilerinde, 2023-2024 Eğitim Periyodu için müracaatlar başladı. KYK burs ve kredisine başvurmak isteyen adaylar, KYK bursu, kredisi ne kadar, kaç TL 2024? sorusunun karşılığını araştırıyor. Ayrıntıları sizler için haberimizde derledik.

KYK BURSU NE KADAR 2024? | Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 2023-2024 devri için burs ve kredi müracaatları başladı. Binlerce öğrencinin heyecanla beklediği duyuruyu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak duyurdu. "Burs / Kredi müracaatları başladı. Müracaatlarınızı e-Devlet sistemi üzerinden, 19 Ekim Perşembe günü saat 23:59'a kadar yapabilirsiniz.' diyen Bak'ın açıklamasının akabinde KYK bursu ne kadar 2024? sorusu en çok sorgulanan hususlar ortasında yerini aldı. İşte Ön lisans, lisans, yüksek lisans KYK bursu, kredisi ne kadar, kaç TL? sorusunun karşılığı...

KYK BURS VE KREDİ NE KADAR, KAÇ TL 2023?

2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans kısımlarında eğitim alan öğrencilerin 1250 TL olarak belirlenmişti. Üniversitelerin kapalı olduğu tatil periyotlarında de Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından burs ödemesi yapılmaktadır. Bu yıl tıpkı fiyatla başlayacağı iddia edilen burs ve kredi fiyatlarının Ocak ayı prestijiyle zamlanması beklenmektedir. İşte 2023 Ocak ayından itibaren geçerli kredi ve burs fiyatları:

KYK ÖN LİSANS BURSU, KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

KYK Ön Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK LİSANS BURSU, KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

KYK Lisans Kredisi/Bursu: 1250 TL

KYK YÜKSEK LİSANS BURSU, KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

KYK Yüksek Lisans Kredisi/Bursu: 2500 TL

KYK DOKTORA BURSU, KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

KYK Doktora Kredisi/Bursu: 3750 TL

2023 KYK BURS MÜRACAAT EKRANI İÇİN TIKLAYIN

KYK KREDİSİ HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?

KYK BURSU HANGİ DURUMLARDA KESİLİR?