KYK burs sonuçları sorgulama ekranı 2023 – KYK burs müracaat sonuçları açıklandı mı, ne vakit açıklanacak?

KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs müracaat sonuçları e-Devlet ekranı üzerinden sorgulanabilecek. Pekala, KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne vakit açıklanacak? İşte, 2023-2024 KYK burs ve kredi müracaat sonucu sorgulama e-devlet ekranı...

"KYK burs sonuçları 2023" internette en çok arananlar ortasında yerini aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi müracaatları, 12-19 Ekim 2023 tarihleri ortasında tamamlanmıştı. Geri ödemeli ya da karşılıksız olarak verilecek KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanacağı tarih merak ediliyor.

Peki, KYK burs sonuçları açıklandı mı, ne vakit açıklanacak? KYK bursu ne kadar, kaç TL? İşte, GSB ile 2023-2024 KYK burs ve kredi müracaat sonucu sorgulama ekranı…

KYK BURS SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi müracaatları, 12-19 Ekim 2023 tarihleri ortasında e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. Müracaatların tamamlanmasının akabinde KYK burs müracaatları için kıymetlendirme süreci başladı.

Öğrencilerin müracaat sırasında verdiği bilgiler, Gençlik ve Spor bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından denetlenecek. Buradan elde edilen bilgilerle burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler açıklanacak.

KYK burs sonuçları açıklanma tarihi şimdi belirli olmadı.

Geçtiğimiz yıl KYK burs müracaat süreçleri Kasım ayında başlamış ve sonuçlar ise 16 Aralık'ta açıklanmıştı.

Buna nazaran; KYK burs müracaat sonuçlarının bu yıl Kasım ayının sonlarına yanlışsız erişime açılması bekleniyor.

2023 KYK BURS VE KREDİ FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL?

2023 yılının Ocak ayından itibaren üniversitelerin ön lisans ve lisans kısımlarında eğitim alan öğrenciler, 1250 TL burs ödemesi alıyor.

Yüksek lisans öğrencileri 2500 TL, doktora öğrencileri ise 3750 TL olarak alıyor.

2023-2024 KYK BURS VE KREDİ FİYATLARI ZAMLANACAK MI?

KYK burs fiyatlarının 2024 Ocak ayında artması bekleniyor. Lakin bahis ile ilgili şimdi resmi bir açıklama gelmedi.

KYK BURSU NE VAKİT YATACAK?

İlk kez burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı prestijiyle (ekim) olağan tahsil müddetince ödeme yapılmaktadır.

Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son sayısına nazaran her ayın 6 ve 10'uncu günleri ortasında ödeme yapılmaktadır.

Burs/öğrenim kredisi alan öğrencilerin muvaffakiyet durumları YÖK Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden sorgulanmaktadır.

Hazırlık sınıfı öğrencileri hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlamaları, öbür sınıflarda ise 4'lük sistem üzerinden not ortalaması 2 ve üzeri, 100'lük sistem üzerinden not ortalaması 53,33 ve üzeri olan öğrenciler başarılı olarak bedellendirilmektedir.

Not ortalaması bu puanların altında kalan yahut hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu tahsil kredisine dönüştürülmektedir.