KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs sonuçlarını bekleyenlerin gözü o tarihte

KYK burs ve öğrenim kredisi için başvuru maddi destek almak isteyen öğrenciler tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Öğrenciler tarafından beklenen KYK burs sonuçları için tarih bilgisi GSB tarafından açıklanmadı fakat geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanma tarihi ipucu veriyor. Bu yıl da KYK burs sonuçlarının Kasım ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

KYK burs sonuçları eğitim hayatında bir nebze de olsa rahat etmek isteyen öğrenciler tarafından bekleniyor. Geçtiğimiz yıl sonuçlar başvuruların tamamlanmasının ardından 3 hafta sonra açıklanmıştı.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK burs başvuru sonuçları için GSB tarafından henüz bir tarih bilgisi paylaşılmadı ancak geçtiğimiz senelerin sonuç açıklama tarihleri göz önüne aldığında sonuçların Kasım ayının ilk 15 günü içerisinde açıklanması bekleniyor.

2023 yılında KYK burs başvurusu 19 Ekim'de sona ermiş sonuçlar ise 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. 

KYK BURSU NE KADAR?

2024-2025 KYK burs ve kredi ücretleri henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yılın KYK burs ücretleri 1250 liradan 2000 TL'ye yüksek lisans için 2500 liradan 4000 liraya doktora öğrencileri için 3750 liradan 6000 liraya çıkmıştı.


KYK BURSU KİMLER ALABİLİR?

Türkiye’deki üniversitelerde ön lisans-lisans eğitimi alan öğrenciler,

Yurt dışında yükseköğrenim görenler,

İkinci öğretim öğrencileri burs alabilir.

Açık ve uzaktan eğitim alan adaylar KYK burslarından yararlanamaz.