KURBANLIK NASIL SEÇİLİR? | Kurbanlık seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir?

Kurban Bayramı öncesinde, kurban ibadetini yerine getirmek isteyen milyonlarca vatandaş, kurbanlık fiyatları ile birlikte yanlışsız kurbanlığı seçmek için araştırma yapıyor. Yeterli bir kurbanlık seçmek için dikkat edilmesi gereken bahislerin başında sıhhat ve iktisat de geliyor. İbadetin hakikat yapılması, daha fazla beşere daha fazla et ulaştırabilmek ve sağlıklı bir kurbanlık alabilmek epeyce kıymetli. Pekala, Kurbanlık seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir?

Kurban Bayramı için hazırlıklar devam ediyor. Kurban kesmek isteyenler nasıl kurbanlık seçilmesi gerektiğini ve kurban seçerken dikkat edilmesi gereken ayrıntıları araştırıyor. 2023 kurban fiyatları ve kurbanlık seçimi hayli büyük değer taşıyor. Kurban satıcıları ve vatandaşlar ortasında sıkı pazarlıklar sürerken, sağlıklı kurban seçmek ve hakikat bir seçimi yapabilmek epey kıymetli. Pekala, yeterli bir kurban nasıl anlaşılır, kurban keserken nelere dikkat etmek gerekir? Kurban kısmında bilinmesi gerekenler ve kurbanlık seçerken dikkat edilecek konular haber ayrıntılarında...

KURBAN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ, KURBANLIK NASIL SEÇİLİR?

HANGİ HAYVANLARDAN KURBAN OLUR, HANGİ HAYVANLAR KURBANLIK OLMAZ?

Kurbanlık; koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemez. Dört ayaklı hayvanlardan kurban olup iki ayaklı hayvanlardan kurbanlık olmaz.

GEBE HAYVANIN KURBAN EDİLMESİ CAİZ MİDİR?

Gebe hayvanların kurban olarak da etlik olarak da kesilmesi katiyen uygun değildir ancak kesilmesi durumunda kurban ibadeti yerine gelmiş olur. Kurban edilmek üzere belirlenen hamile hayvan kurban edilmeden yavrularsa ya o yavru da annesiyle birlikte kesilir ancak sahibi etini yemez ve gereksinim sahiplerine verir ya da hayvanın sahibi etinden yerse değerini sadaka olarak vermekle yükümlü olur.

KURBANLIK KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ, NE YAPILMALI?