Kulis: Kabinede 3-5 kişi ya değişir ya değişmez

İhtiyaç duyulması hâlinde bazı bakanlıkların ikiye bölünmesi de AKP'de konuşuluyor

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kabinede değişiklik sinyali vermesinin ardından Ankara kulislerinde kabine değişikliği ve sayısı tartışılmaya başlandı. AKP kaynaklarına göre, kabinede çok köklü bir değişiklik olmayacak.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan'ın haberine göre, AKP kulislerinde en önemli gündem maddesi kabine değişikliği.

Parti kulislerinde Cumhurbaşkanının bu açıklamasının kısa vadede bir değişiklik anlamına gelmeyeceği konuşulurken, "Eğer kabinede bir değişim olacaksa, bu kongre süreci ile paralel ilerler" değerlendirmesi yapılıyor.

Mayısta yapılması planlanan büyük kongrede MKYK başta olmak üzere parti vitrininde dikkat çekici değişiklikler yapılması bekleniyor.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da kurmayları ile yaptığı toplantılarda, "Partimizde çok kıymetli il başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız var. Bilgi birikimi yüksek olan arkadaşlarımızı bu süreçte değerlendirmek isterim" dediği belirtildi.

Mevcut MYK üyelerinin bir bölümün tümden değişeceği, bazıların ise birimlerinin değişebileceği ifade edilirken, genel başkan yardımcılarından bazı isimlerin de kabineye kaydırılabileceği konuşuluyor.

Kabine kimlerin değişebileceğine ilişkin AKP kaynakları, "Çok köklü bir değişim beklemek doğru değil. 3-5 kişi ya değişir ya değişmez. Çünkü kabine ile ilgili şu anda bir problem olduğu düşünülmüyor" değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca, parti yönetim kadrolarında uzun süredir görev yapanların "dinlemeye" alınması, bu durumdakilerin yerlerine genç isimlerin getirilmesi bekleniyor.

Öte yandan, ihtiyaç duyulması hâlinde bazı bakanlıkların ikiye bölünmesi ve bakan yardımcılarının sayısının azaltılması da tartışılıyor.