Kredi kartına verginin en ateşli savuncusu Mustafa Destici oldu

Destici, düzenleme hakkında yaptığı basın açıklamasında, kredi kartı limitlerinden savunma sanayii için kesilecek vergilere karşı çıkanlara sert çıktı. "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira verecek, bu da savunma sanayii için. Ver kardeşim, vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur!" dedi. Destici geçmişte de et fiyatlarının yüksek olmadığını savunmak için bütün kuzu alıp tükettiğini söyleyerek tepki çekmişti

Savunma sanayisine destek amacıyla vatandaştan alınacak 750 TL'lik vergi kesintisi, kamuoyunda geniş tartışmalara neden oldu. AK Parti'nin hazırladığı yeni vergi paketi kapsamında kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlardan yıllık 750 TL savunma sanayii katılma payı alınması öngörülüyor. Cumhur İttifakı ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bu vergiyi sert bir dille savunurken eleştirilere karşı tepkisini dile getirdi.

Destici: "Vermezsen Sonun Suriye, Irak, Filistin Gibi Olur"

Destici, düzenleme hakkında yaptığı basın açıklamasında, kredi kartı limitlerinden savunma sanayii için kesilecek vergilere karşı çıkanlara sert çıktı. "100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan devlete 750 lira verecek, bu da savunma sanayii için. Ver kardeşim, vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur!" dedi. Mehmetçiğin canını ortaya koyduğunu vurgulayan Destici, 750 lira vermenin fazla bir yük olmadığını savundu.

"Onun Vermediği 750 Lirayı Biz Veririz"

Destici, vergiyi eleştirenlere yönelik sert sözler sarf etti. "Bu milletin onun gibi düşünenlerin parasına ihtiyacı yok. Gitsin, o 750 liraya bir büyük rakı alsın ve demlenmeye devam etsin!" ifadelerini kullanan Destici, milliyetçiliği savunmadıklarını iddia ettiği kişilere tepki gösterdi. "Onun vermediği 750 lirayı biz veririz, bu millet verir!" diyerek sözlerini tamamladı.

Vatandaştan Tepki: Bankalarda "99 Bin TL" Yoğunluğu

Vergi düzenlemesi sonrası birçok vatandaş, bankalarla temasa geçerek kredi kartı limitlerini 99 bin TL’ye düşürme talebinde bulundu. Bankalarda yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar kredi kartı limitlerini yeniden düzenlemek için harekete geçti.