KPSS ALAN BİLGİSİ SORU VE YANITLARI 2024 | KPSS Alan Bilgisi soru kitapçığı ve karşılık anahtarı PDF İNDİR

ÖSYM'nin düzenlediği KPSS Alan Bilgisi imtihanları, 20 - 21 Temmuz tarihlerinde, 3 oturum olarak yapılıyor. İmtihanların birinci gününde adaylara Kamu İdaresi, Milletlerarası İlgiler, Çalışma İktisadı ve Sanayi İlgileri, ikinci oturumda Hukuk, İktisat, Maliye ve son oturumda ise İşletme, Muhasebe, İstatistik soruları sorulacak. Pekala 2024 KPSS soru ve karşılıkları ne vakit yayınlanacak? KPSS Alan Bilgisi soru kitapçığı ve karşılık anahtarına ait ayrıntılar haberimizde...

KPSS ALAN BİLGİSİ SORU VE KARŞILIKLARI | Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi oturumları, ÖSYM başkanlığında 20 - 21 Temmuz tarihlerinde yapılıyor. Birinci günün birinci oturumu 20 Temmuz saat 10.15'te, ikinci oturum 14.45'te, 21 Temmuz'daki son oturum ise tekrar 10.15'te başlayacak. Memur olmak için birbirleriyle yarışacak adaylar, imtihan hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Pekala 2024 KPSS Alan Bilgisi soru ve yanıtları ne vakit yayınlanacak? İşte ayrıntılar...

KPSS ALAN BİLGİSİ SORU KİTAPÇIĞI VE YANIT ANAHTARI NE VAKİT YAYINLANACAK?

KPSS Alan Bilgisi imtihanlarının 1. ve 2. oturumu 21 Temmuz Cumartesi, 2. oturumu ise 21 Temmuz Pazar günü yapılıyor. KPSS Alan Bilgisi soru kitapçığı ve karşılık anahtarı ile ilgili ise bilgi paylaşılmadı. Mevzuya ait resmi açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

KPSS ALAN BİLGİSİ SONUÇLARI NE VAKİT AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin resmi internet adresinde yer alan takvime nazaran, KPSS Alan Bilgisi imtihan sonuçları 23 Ağustos tarihinde adayların erişimine açılacak.

KPSS ALAN BİLGİSİ İMTİHANINA KAÇ KİŞİ KATILDI?

ÖSYM Lideri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy imtihanlara ait, "30 vilayet, 35 imtihan merkezinde yapılacak Alan Bilgisi oturumlarına toplam 171 bin 655 aday başvurdu. İmtihanlar için 448 bina, 6 bin 341 salon kullanılacak. Toplam 22 bin 556 kişi hafta sonu vazife yapacak. İmtihan güvenliği için 2 bin 727 emniyet vazifelisi alanda olacak." bilgilerini paylaştı.

Oturumlara 346 engelli adayın başvurduğunu belirten Ersoy, bu oturumlara başvuran gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocuklarının imtihan fiyatından muaf tutulduğunu, 1436 adayın bu haktan yararlandığını bildirdi.

Ersoy, oturumlara katılacak adaylara muvaffakiyetler, görevlilere de kolaylıklar diledi.