Komşu yasta! Üç gün önce derbide oynayan yıldız ölü bulundu

Panathinaikos ve Yunanistan Milli Takımı’nda forma giyen 31 yaşındaki futbolcu George Baldock, evinin havuzunda ölü bulundu. Ani ölümü, spor dünyasında büyük yankı uyandırdı.

İngiltere doğumlu Panathinaikos ve Yunanistan Milli Takımı defans oyuncusu George Baldock, çarşamba günü Atina'nın güneyindeki Glyfada bölgesindeki evinin yüzme havuzunda ölü bulundu.

Polis kaynakları, 31 yaşındaki futbolcunun ölüm sebebinin henüz bilinmediğini açıkladı. Olay yerine gelen polis ekipleri, Baldock'a kardiyopulmoner resüsitasyon (CPR) uygulamaya çalıştı ancak futbolcuyu hayata döndürmek mümkün olmadı.

Yunan kökenli olan ve Yunanistan adına 12 kez milli formayı terleten Baldock, Mayıs ayında İngiliz ekibi Sheffield United'dan Panathinaikos'a transfer olmuştu. Baldock, daha önce İngiltere alt liglerinde MK Dons ve Oxford United takımlarında da forma giymişti. Eski kulübü Sheffield United, oyuncunun ölüm haberini büyük bir üzüntüyle karşıladıklarını belirtti.

İngiliz kulübü, Bramall Lane'de yedi yıl geçiren ve taraftarların sevgisini kazanan Baldock için başsağlığı mesajı yayınladı. Ayrıca birçok İngiliz kulübü de taziye dileklerini iletti.


HAFTA SONU DERBİDE OYNAMIŞTI

Baldock, bu sezon Panathinaikos formasıyla dört maça çıktı; son olarak hafta sonu Olympiakos ile oynanan ve 0-0 biten derbi karşılaşmasında görev aldı. Ancak, perşembe günü Wembley’de İngiltere'ye karşı oynanacak Uluslar Ligi mücadelesi için Yunanistan Milli Takımı kadrosuna davet edilmemişti.

Eski takım arkadaşı ve Sheffield United forması giymiş olan İngiltere Milli Takımı ve Manchester United defans oyuncusu Harry Maguire, Baldock’un bir fotoğrafını Instagram’da kırık kalp emojisi ve “RIP” notuyla paylaştı.

Panathinaikos kulübü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "George Baldock'un ani kaybının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Milli takımımıza ve Yunan futboluna yaptığı katkılar unutulmayacak. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Baldock’un zamansız vefatı futbol camiasında büyük bir şok etkisi yarattı. Yunanistan Futbol Federasyonu da genç futbolcu için taziye mesajı yayınlayarak, “Bu büyük kaybın acısını tarif edecek kelimeler yetersiz. Şu an sadece sessizlik istiyoruz” dedi.