KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞPEHLİVANI KİM OLDU 2023? | 662. Kırkpınar şampiyonu muhakkak oldu mu?

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde heyecan devaö ediyor. Dünyanın en uzun soluklu tertiplerinden olan Türk cet sporu Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 662.'sinde başpehlivanın kim olduğu merak ediliyor. Pekala Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı kim oldu 2023? 662. Kırkpınar şampiyonu belirli oldu mu? Merak edilenler haberimizde...

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde şampiyonun belirlenmesi için uğraş sürüyor. 662 yıldır devam eden dünyanın en uzun soluklu tertibinde adaylar Başpehlivan unvanı için yarışıyor. Türklerin cet sporu olarak bilinen yağlı güreşte son başpehlivanın kim olduğunu merak eden vatandaşlar arama motorlarında 'Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı kim oldu 2023? 662. Kırkpınar şampiyonu aşikâr oldu mu?' sorularının karşılığını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

662. KIRKPINAR ŞAMPİYONU BELİRLİ OLDU MU?

662. Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan şimdi aşikâr olmadı. Saat 17.30'da yapılacak olan final müsabakasının akabinde başppehlivan aşikâr olduğunda haberimiz güncellenecektir.

2023 KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Müsabakalar kapsamında başpehlivanlık güreşlerinin son tipi için başpehlivanlar ortasındaki kura çekimi tamamlandı. Kura sonucu Ali Gürbüz-Özkan Yılmaz, Emre Erkal-Orhan Okulu, Cengizhan Şimşek-İsmail Balaban, Hamza Köseoğlu-Kürşat Şevki Yılmaz, Mustafa Batu-Hüseyin Gümüşalan, Serhat Gökmen-Mehmet Yeşil Yeşil eşleşmeleri oluştu. Kuraya nazaran Fatih Atlı ve Yusuf Can Zeybek güreşmeden çeyrek finale yükseldi.

Turun en kısa güreşi Orhan Okulu ile Emre Erkal ortasındaki karşılaşma oldu. Orhan Okulu rakibini karşılaşma başından itibaren bastırarak 7. dakikada yenmeyi başardı. Bu müsabakanın dışında olağan müddette yenişme olmadığı için öbür güreşler puanlama kısmına taşındı.

ŞİMŞEK-BALABAN GÜREŞİ NEFESLERİ KESTİ

Geçen yılın yarı finalinin rövanşı niteliğindeki İsmail Balaban ile Cengizhan Şimşek'in güreşi dikkat cazibeli karşılaşmalardan oldu. Geçen yıl kaybeden İsmail Balaban bu defa birebir kusura düşmemek için atak başladı. Ayaktaki oyunlarda çevik olan İsmail Balaban'ı Cengizhan Şimşek orta ara yerde oyuna çekti. Puanlama kısmında de pehlivanlar riske girmemek için en net anı kovaladı. Karşılaşmada İsmail Balaban'a bir, Cengizhan Şimşek'e ise pasif güreşten iki ihtar verildi. Karşılaşmanın 97. dakikasında Balaban rakibini yenmeyi başardı.

Ali Gürbüz ile Özkan Yılmaz ortasındaki güreşte ise sürpriz sonuç çıktı. Favori Ali Gürbüz karşılaşmanın 58. dakikasında rakibine yenildi.

Rakiplerini yenen Orhan Okulu, Hüseyin Gümüşalan, Kürşat Şevki Korkmaz, Özkan Yılmaz, Mehmet Yeşil Yeşil ve İsmail Balaban ile tipi direkt geçen Fatih Atlı ve Yusuf Can Zeybek çeyrek finale yükseldi.

KIRKPINAR YAĞLI GÜREŞLERİ BAŞPEHLİVAN LİSTESİ

KırkpınarYağlı Güreşleri'nde son yıllarda finalde en çok Antalya'dan başpehlivanlar güreşiyor. Son yedi yılda başpehlivanlık final güreşi yapmaya hak kazanan 14 pehlivandan 11'i Antalya'dan geldi.