Kılıçdaroğlu’na AYYAŞ diyen AKP’liye bir ihale daha

Adıyaman’daki 384.4 milyon liralık konut ve dükkan inşaatı ihalesi, Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘ayyaş’ diyen AKP’li Yüksel Kaçak’a verildi.

6 Şubat depremlerinin ardından TOKİ tarafından yapımına başlanan deprem konutları ihaleleri, yandaş isimlere gitmeye devam ediyor. 

TOKİ’nin Adıyaman ili Samsat İlçesi, Yeni Samsat Mahallesi 125 konut ve 4 adet dükkan inşaatı ihalesi kamu ihalelerinde “istenmeyeni eleme aracı” olarak kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen Pazarlık 21 B usulüyle 2 Eylül’de yapıldı. İhaleye 7 firma katılırken, 210 günde bitirilmesi planlanan inşaatın yapımını Seler Taahhüt Yapı İnşaat Şirketi kazandı. Şirketle 19 Eylül’de 384 milyon 452 bin TL’lik sözleşme yapıldı. 

Şirket, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yüksel Kaçak’a ait. Kaçak, 2015’teki 1 Kasım seçimlerinde AKP’ye oy çağrısı yapmıştı. 2017’deki Anayasa referandumu öncesi de bir önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun içki içtiği fotoğraf ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını paylaşıp “Neden mi evet diyeceğiz? Ayyaş bir lider değil, dinini yaşayan bir lider istediğimiz için” diye yazmıştı.

TOKİ’nin Adana Tufanbeyli’deki 214 konut inşaatının 514 milyon TL’lik ihalesinin de kazananı temmuz ayında Seler İnşaat şirketi olmuştu. 2023 yılından bu yana Seler Taahhüt Firması yaklaşık 2 milyar TL’lik kamu ihalesi kazandı.