KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU 2024? | Kıdem tazminatı ne kadar, kaç TL oldu?

Memur, emekli ve memur emeklilerine yapılan 2024 Ocak artırımının akabinde kıdem tazminatı tavan fiyatları da merak konusu oldu. Taban fiyata yüzde 49 artırımın akabinde 6 aylık enflasyon farkına nazaran emekli maaşlarında yüzde 37,57, memurlara ise yüzde 49,25 artırım gelecek. Pekala kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu 2024? Kıdem tazminatına artırım geldi mi,ne kadar, kaç TL oldu? İşte 2024 Ocak artırımıyla kıdem tazminatı hesaplama...

KIDEM TAZMİNATI TAVANI NE KADAR OLDU 2024? | Çalışan çalışanın hizmet müddetini kapsayan uzun yıllar boyunca verdiği emeğin karşılığını almasını sağlayan yasal bir sistem olan kıdem tazminatında yeni fiyatlar merak ediliyor. 6 aylık enflasyon farkının muhakkak olmasının akabinde memur ve emekli maaşları güncellendi. Pekala kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu 2024? Kıdem tazminatına artırım geldi mi,ne kadar, kaç TL oldu? İşte 2024 Ocak artırımıyla kıdem tazminatı hesaplama...

KIDEM TAZMİNATINA ARTIRIM GELDİ Mİ,NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

6 aylık enflasyon oranı yüzde 37,57, memur enflasyon farkı ise yüzde 29,78 oldu. Bu sayıya yüzde 15'lik toplu kontrat artırımı ek edilince memur artırımı yüzde 49,25'i buldu.

Kıdem tazminatı çalışanların son brüt fiyatı üzerinden hesaplanıyor. Çalışılan yıl, ay, gün ile giydirilmiş brüt fiyat hesaplanarak kıdem tazminatı bulunuyor. Giydirilmiş brüt fiyata çalışana yapılan tertipli ödemeler, tam yılı aşan müddetler de katılıyor. Yalnızca damga vergisi kesiliyor. Fakat kıdem tazminatı için bir tavan bulunuyor. Kıdem tazminatı tavanı bilindiği üzere memur artırımı kat sayısı ile artıyor.

2024 OCAK ARTIRIMIYLA KIDEM TAZMİNATI HESAPLAMA

Asgari fiyat artırımı ile yalnızca minimum fiyatlı çalışanın kıdem tazminatı değişti. 2024 yılında taban fiyat ile çalışanın kıdem tazminatı brüt fiyatı yani 20 bin 2 TL oldu. Minimum fiyat üzerinde maaş alanların kıdem tazminatı tavanı artışı ise yüzde 49,25 oldu. Memur artırım oranı burada belirleyici oldu.

Kıdem tazminatı tavanı 23 bin 489 lira olarak uygulanıyordu. Yüzde 49,25'lik memur artırım oranına nazaran hesaplandığında 2024 yılında kıdem tazminatı tavanı 35 bin 57 lira 33 kuruş olarak uygulanacak. Son sayı Hazine ve Maliye Bakanlığının Genelgesi ile aşikâr olacak.