Kerem, Da Luz’da kendi krallığını kurdu: İsmini vermek istemiyoruz ama…


Portekiz Ligi'nde Benfica ile Gil Vicente karşı karşıya geldi. Da Luz'da oynanan mücadeleye milli yıldızlar Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu ilk 11'de sahaya çıktı.


Karşılaşmanın sekizinci dakikasında konuk ekip 1-0 öne geçti. 17. dakikada Otamendi skora denge getirirken 25. dakikada Kerem Aktürkoğlu takımını 2-1 öne geçirdi.


78. dakikada Amdouni, 90 dakikada Florentino ve 90+4. dakikada Rollheiser'in golleriyle ev sahibi ekip sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı. Galibiyetin ardından Portekiz'de gündem yine Kerem Aktürkoğlu'ydu. İşte yansıyanlar...


NOTICIAS MUNITO: KAZANMIŞLIĞA SUSAMIŞLIĞI SONLANDIRDI

"1-0 geriye düşen Benfica için puan kaybetmek söz konusu bile olamazdı ve cevap çok geçmeden geldi. Dokuz dakika sonra Otamendi kafa vuruşuyla skoru eşitledi ve Aktürkoğlu da benzer bir şekilde 25. dakikada attığı golle durumu 2-1'e getirerek kazanmaya olan 'susamışlığını' sonlandırdı."


A BOLA: KEREM'İN SOĞUKKANLILIĞI

"Jonas'ın hızı, Kerem Aktürkoğlu'nun soğukkanlılığı: Türk oyuncu uçan bir başlangıç yaptı. Gil Vicente'nin golüyle Luz'da yaşanan ilk şaşkınlık korkutmaktan başka bir şey değildi ve sonuçta Benfica ilk yarıda 5-1'lik galibiyetle sonuçlanacak geri dönüşü inşa etmeye başladı."


MAIS FUTEBOL: UFAK TEFEK FORVET OYUNCUSU...

"Eşitlik 17. dakikada geldiyse, ikincisi de 25. dakikada geldi. Ve aynı şekilde geldi - Kerem Aktürkoğlu'nun isabetli (ve zamanında) kafa vuruşuyla. Ufak tefek forvet oyuncusunun, Aursnes'in ortasının hafifçe saptırılmasıyla kandırılan stoperlerin arasına atlamasına bile gerek kalmadı. Adından söz ettiren Türk kanat oyuncusu için bir gol daha."


CM JOURNAL: KEREM'DEN SİHİRLİ DOKUNUŞ

"Geri dönüşün gelmesi uzun sürmedi ve Aursnes'in asistinden faydalanan Aktürkoğlu'nun sihirli dokunuşuyla ligdeki üçüncü golünü attı. Türk futbolcunun harika kafa vuruşu Gil Vicente'yi şaşırttı. 17 numaranın zıplamasına bile gerek kalmadı."


EXPRESSO: İSMİNİ VERMEYELİM AMA GOLLERLE CİDDİ İLİŞKİSİ OLAN BİRİ VAR

"İsmini vermeyelim ama, gollerle ciddi bir ilişkisi olan bir Benfica oyuncusu var. Oyuncu Türk, adı Kerem Aktürkoğlu, Benfica için dördüncü maçını oynadı ve gol atan ya da asist yapan dördüncü oyuncu oldu. Henüz ilk yarıda, kendi sahasında oynamaya ve baskı kurmaya kararlı Gil Vicente'nin kısa sürede sonuca dayattığı sürprizi tersine çeviren gol ondan geldi. Tam oyun biraz bayatlamaya başlamışken, Zeki Amdouni'nin kolay şutu ilk golünü attı ve Kırmızıları 5-1'lik galibiyete taşıdı."


'HARRY POTTER'I TAKLİT EDEN...'

"İnsanların ve dolayısıyla oyuncuların isimleri vardır ve Benfica'nın ikinci golü de Kerem Aktürkoğlu'ndan geldi; ilk maçında gol atan, ardından Belgrad'da gol atan, Bessa'da iki asist yapan ve Luz'a döndüğünde hayali bir sihirli değnek tutup Harry Potter büyüsündeki hareketleri taklit ederek tekrar gol atan, kolay bitirişlere sahip ve golü sürekli çeken bir forvet. Aktürkoğlu alanda boşluk bulabildiği her yerde çabalıyordu."