Kerem Aktürkoğlu’na Harry Potter’dan sonra yeni lakap: Son kurbanı Atletico Madrid oldu


Şampiyonlar Ligi'nin ikinci haftasında milli oyuncular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Benfica, sahasında Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi.


Da Luz'da oynanan mücadeleye Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü ilk 11'de çıktı. İki oyuncu da attıkları birer golle galibiyette önemli rol oynadı. Portekiz ekibine 4-0'lık galibiyeti getiren golleri, 13. dakikada Kerem, 52. dakikada penaltıdan Di Maria, 75. dakikada Bah ve 84. dakikada penaltıdan Orkun kaydetti.


Kerem, yeni takımıyla sahaya çıktığı beş maçta dört kez gol atarken iki kez de asist yapmayı başardı. Kerem'in durdurulamayan performansı Portekiz basınında da geniş yer buldu. İşte yansıyanlar:


GLORIOSO1904: DURDURULAMAZ

"Kerem Aktürkoğlu durdurulamaz olmaya devam ediyor! Benficalı yıldızın etkisi sahanın ötesine uzanıyor. Türk oyuncu sahada parlıyor ama saha dışındaki rakamları da gerçekten etkileyici. Kerem Aktürkoğlu Benfica'daki harika formunu sürdürüyor. Clube da Luz'a geldiğinden bu yana, Türk oyuncu taraftarları büyüsüyle kendine hayran bıraktı, ancak onun etkisi sahada olanların ötesine geçiyor."


LA GAZZETTA DELLO SPORT: GOL KAÇIRMAYAN KEREM AKTÜRKOĞLU

"Benfica kazandı ve eğlendi, oyun boyunca üstünlük sağladı. 13. dakikada Aursnes topu gol kaçırmayan adam Kerem Aktürkoğlu ile buluşturdu. İkinci yarıda Atlético beyaz bayrağı kaldırdı."


RECORD: KEREM SERİYİ UZATTI

"Aktürkoğlu hala formunda: Türk oyuncu Benfica'nın ilk golünü attı. Benfica, Atletico Madrid karşısında maça hızlı başladı ve ilk çeyrek saatte Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle skoru açmayı başardı. Eski Galatasaraylı oyuncu Benfica'da göz doldurmaya devam ediyor ve üst üste oynadığı maçlarda gole doğrudan katkıda bulunma serisini uzattı."


ABOLA: TOPLA TEHLİKELİ

"Türk kanat oyuncusu bir kez daha son bölgede ortaya çıkma becerisini gösterdi ve şut çekmekten, Oblak'ı yanıltmaktan ve ilk golü atmaktan çekinmedi. Carreras ile çok iyi kombine oldu ve tehlikeli kontra ataklara liderlik etti. Tüm bunlara kapanma, kanatlarda ve merkezde savunmaya katılma konusunda muazzam bir yetenek ekledi. Sağlam ve topla tehlikeli."